پیش بینی رفتار جریان در مبدل حرارتی صفحه و قاب به کمک دینامیک سیالات محاسباتی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: هشتمین کنفرانس مبدل های گرمایی چیلر و برج خنک کن
  • کد COI اختصاصی: MOBADDEL08_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 707
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی نوروزی

کارشناسی ارشد مهندسی مکانیک

مهدی مظلوم مقدم

کارشناسی ارشد مهندسی مکانیک

هدی پارسا

مدیر واحد مهندسی شرکت طاها قالب توس

علی ماهوان

کارشناسی ارشد مهندسی مکانیک

چکیده

افزایش شدت آشفتگی جریان در مبدل های حرارتی صفحه ای منجر به افزایش قابل توجه ضریب انتقال حرارت می گردد. در کار حاضر، عملکرد هیدرولیکی و حرارتی یک مبدل حرارتی صفحه و قاب با استفاده از روش دینامیک سیالات محاسباتی مورد مطالعه قرار گرفته است. بدین منظور، اثر دو زاویه شورون متفاوت 30 و 60 درجه بر روی رفتار جریان و انتقال حرارت در یک کانال کامل از مبدل حرارتی صفحه ای تجاری با جریان ناهمسو بررسی و نتایج در بازه اعداد رینولدز 1700-900 ارائه گردیده است. براساس نتایح حل عددی انجام گرفته، رابطه ای به منظور محاسبه ضریب اصطکاک و عدد ناسلت برحسب عدد رینولدز معرفی شده است. جزئیات جریال سیال در برهمکنش با اعوجاج صفحات به منظور نمایش نواحی با قابلیت بهینه سازی، به تصویر کشیده شده است. همچنین، نواحی مستعد رسوب در مبدل حرارتی از طریق توزیع جریان و تنش برشی روی صفحات مبدل پیش بینی گردیده است. کار حاضر نشان می دهد که دینامیک سیالات محاسباتی بطور قابل قبولی قادر به پیش بینی رفتار پیچیده سیال درون مبدل های حرارتی فشرده می باشد. نتایج کار حاضر درک بهتری از نحوه عملکرد مبدل حرارتی صفحه ای ارائه نموده و پتانسیل های بهینه سازی صفحات را آشکار می سازد. به منظور اعتبارسنجی روش حل به کار گرفته شده، نرم افزار Aspen HTFS مورد استفاده قرار گرفته است.

کلیدواژه ها

مبدل حرارتی صفحه ای، مبدل حرارتی صفحه و قاب، دینامیک سیالات محاسباتی، زاویه شورون

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.