اعتبار سنجی مدل ارائه شده برای اندازه گیری و تحلیل سرمایه ارتباطی بانک با استفاده ازرویکرد شبکه عصبی، مطالعه موردی؛ بانک انصار

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی مدیریت و حسابداری
  • کد COI اختصاصی: MANAGECONF01_445
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 723
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم سادات حسینی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی صنایع، دانشگاه یزد

محمدصالح اولیاء

دانشیار گروه مهندسی صنایع، دانشگاه یزد

محدثه انتظاری زارچ

دانش آموخته کارشناسی ارشد علوم کامپیوتر، دانشگاه یزد

چکیده

هدف این مقاله آزمایش و اعتبار سنجی یک مدل ارائه شده برای اندازه گیری سرمایه ارتباطی در بانک ها با استفاده از رویکرد شبکه عصبی و کلاسترینگ مجموعه داده ها است. این مطالعه با شناسایی شاخص های اندازه گیری سرمایه ارتباطی بانک ها از مقالات و منابع مرتبط وطراحی یک پرسشنامه، با استفاده از روش تحلیل عاملی عامل های مربوط به سرمایه ارتباطی را از مجموعه داده های جمع آوری شده بااستفاده و تحلیل خروجی نرم افزارSPSS استخراج نموده است. پس از آن برای اعتبار سنجی و کلاسترینگ داده ها، سه عامل اول استخراج شده از مجموعه داده ها را در نظر گرفتیم و با استفاده از نرم افزار متلب کلاسترینگ تحلیل کردیم. با استفاده از مدل اندازه گیری ایجاد شده در این پژوهش، سرمایه ارتباطی در صنعت بانکداری متشکل از 8 عامل اصلی است که شامل: ارزش درک شده توسط مشتری، سیستم هایتامین نیاز مشتریان، همکاری های تحقیق و توسعه، حمایت از محیط زیست و فعالیت های اجتماعی، بهبود نام تجاری، خدمات و بازاریابی اینترنتی، توزیع خدمات بانکی، توانمندی و مدیریت مالی می باشد. که در اینجا نشان داده شد، استخراج سه عامل اول از مجموعه داده ها با رویکرد شبکه عصبی مورد تایید می باشد. قابل ذکر است مدل ارائه شده در این تحقیق فقط هنگام مقایسه بین بانک ها اعتبار خواهدداشت. زمان محدود، عدم دسترسی به تمام متخصصان و داده های مورد نیاز ممکن است بر دقت و اطمینان نسبت به نتایج و مدل نهایی تاثیر داشته باشد که سعی شده است هر کدام از این محدودیت ها با توجه به منابع در دسترس و مدیریت آنها به طور بهینه به حداقل ممکن برسد. این پژوهش علاوه بر ایجاد یک چارچوب جدید برای شاخص های اندازه گیری بانک ها یک مدل برای اندازه گیری سرمایه ارتباطی بانک ها فراهم می نماید.

کلیدواژه ها

سرمایه فکری، سرمایه ارتباطی، تحلیل عاملی، شبکه عصبی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.