ساز و کارهای حاکمیت شرکتی و کیفیت گزارشگری مالی:شواهدی از صنعت سیمان
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: کنفرانس بین المللی مدیریت و حسابداری
- کد COI اختصاصی: MANAGECONF01_223
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 492
نویسندگان
گروه حسابداری، واحد تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران
گروه حسابداری، واحد تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران
چکیده
یکی از پیش شرط های بنیادی برای اطمینان سرمایه گذاران و اعتباردهندگان جهت فعالیت های سازنده اقتصادی، تهیه و ارائه اطلاعاتی است که در انجام تصمیم گیری های مالی و اقتصادی سودمند واقع شود بنابراین وجودمکانیزم هایی برای اطمینان دادن به سرمایه گذاران و سایر استفاده کنندگان، نسبت به کیفیت اطلاعات مالی، با اهدافی همچون کمک به کارایی بازار سرمایه و درنهایت تخصیص بهینه سرمایه ضروری است. این پژوهش رابطه بین سازوکارهایحاکمیت شرکتی وکیفیت گزارشگری مالی را بررسی می کند. متغیر وابسته این پژوهش کیفیت گزارشگری مالی است که بوسیله مدل تعدیل شده جونز اندازه گیری می شود و متغیر مستقل آن سازوکارهای حاکمیت شرکتی ) مالکیت نهادی, استقلال هیات مدیره و نقش دوگانه مدیرعامل( می باشد . در این تحقیق از اندازه شرکت و اهرم مالی به عنوانمتغیرهای کنترلی استفاده می شود. جامعه آماری این پژوهش شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران از صنعت سیمان که پس ازدر نظر گرفتن شرایطی تعداد 21 شرکت به عنوان نمونه تحقیق انتخاب شده اند. دوره تحقیقبرای صنعت سیمان 7 سال ) 1387 تا 1393 ( می باشد که داده های مورد نیاز از صورتهای مالی حسابرسی شده و سایر گزارشات عضو نمونه استخراج شده است. برای آزمون فرضیات از رگرسیون حداقل مربعات تجمیع شده استفاده شده است. یافته اصلی این تحقیق این است که بین سازوکارهای حاکمیت شرکتی و کیفیت گزارشگری مالی رابطه ای وجود ندارد.کلیدواژه ها
کیفیت گزارشگری مالی، مالکیت نهادی ، استقلال هیات مدیره، نقش دوگانه مدیرعاملمقالات مرتبط جدید
- عوامل تاثیرگذار بر خرید ناگهانی و راهکارهای افزایش آن در خرده فروشی
- نقش رسانه های اجتماعی بر صادرات بخش خصوصی
- الگوریتم ژنتیک یکپارچه و رویکردیادگیری عمیق برای تشخیص و طبقه بندی موثر حملات سایبری در محیط های صنعتی اینترنت اشیا (IIoT)
- بررسی فرآیند مدیریت دانش در رابطه با هم افزایی هوش مصنوعی و اینترنت اشیا و تاثیرگذاری این رابطه بر مدیریت دانش
- تاثیر مدیریت آموزشی بر خلاقیت دانش آموزان در محیط های یادگیری مجازی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.