حدود صلاحیت در شوراهای حل اختلاف بر مبنای قانون جدید

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: اولین همایش منطقه ای عملکرد و جایگاه شوراهای حل اختلاف
  • کد COI اختصاصی: LAWSAQEZ01_017
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 723
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نسرین یوسفی

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد سقز

علی غفوری

چکیده

قرآن مجید در دو آیه و شاورهم فی الامر آل عمران: و امرهم شوری بینهم شوری: 38 که به بیان اوصاف مومنان میپردازد، می فرماید: از جمله ویژگیهای مؤمنان آن است که در کارهایشان با یکدیگر مشورت می کنند . قانوناساسی نیز در اصول متعدد ازجمله بند 8 اصل 3 ،و اصول 67و 100 تا 107 به مشارکت مردم در عرصه های مختلف سیاسی،اجتماعی، فرهنگی و...پرداخته است. در همین راستا شوراهای حل اختلاف با اهدافی همچون کاهش مراجعاتمردمبه محاکم قضایی و توسعه مشارکت های مردمی ایجاد شد. نهاد شورای حل اختلاف بر اساس ماده ی 189 قانونبرنامه سومتوسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران از سال 1381 تاسیس شده است. این شورا بهبرخی از دعاوی مدنی وکیفری رسیدگی می کند ولی حدود صلاحیت شوراهای حل اختلاف بیشتر ناظر به پرونده هایمدنی است. در قانون شوراهای حل اختلاف مصوب 1387 مواد 8 تا 14 ودر آیین نامه اجرایی شورا مصوب 1388 مواد 12 تا 21 حدود صلاحیت این شوراها را مشخص کرده است. این حدود صلاحیت در قانون جدید شوراهای حل اختلاف مصوبه 1394 با تغییراتی همراه شده است. در این مقاله سعی شده است حدود صلاحیت شوراهای حل اختلاف در امور حقوقی و کیفری بر مبنای قانون جدید مورد بررسی قرار گیرد.

کلیدواژه ها

شورا- شورای حل اختلاف- صلاحیت شورا- صلح و سازش- تراضی طرفی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.