بررسی و تبیین توانمندسازی روانی بر ارتقاء خودپنداره زنان تحت پوشش کمیته امداد

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: نخستین همایش ملی توانمندسازی فردی اجتماعی افراد با نیازهای ویژه
  • کد COI اختصاصی: ISEPP01_229
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 432
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ناصر امینی خوئی

استادیار دانشگاه،دانشکده مدیریت آموزشی،دانشگاه علوم و تحقیقات بوشهر

محمد بهروزی

استادیار دانشگاه،دانشکده مدیریت آموزشی،دانشگاه علوم و تحقیقات بوشهر

افشین رنجبر

کارشناسی ارشد دانشکده مدیریت آموزشی،دانشگاه علوم و تحقیقات بوشهر

چکیده

تحقیق حاضر برای بررسی تبیین توانمندسازی روانی بر ارتقاء خودپنداره زنان تحت پوشش کمیته امداد طرح ریزی و انجام شده است. جامعه پژوهش، زنان تحت پوشش کمیته امداد با دامنه سنی بین 20-60 شهرستان دیر بودند. به منظور بررسی فرضیه ها، آزمون ها بر روی نمونه ای با حجم 50 نفر بصورت تصادفی در دو گروه آزمایش و کنترل قرار داده شدند. گروه آزمایش یک دوره 10 جلسه ای آموزشی در جهت افزایش ارتقاء خودپنداره در طی دو مرحله پیش آزمون و پس آزمون توانمندسازی روانی بر روی زنان تحت پوشش کمیته اجرا شد. در این تحقیق تعداد 50 نفر زنان سرپرست خانواده که به دلیل فوت سرپرست (بی سرپرست)، بد سرپرست (معتادین)، طلاقی و متارکه که تحت پوشش کمیته امداد بودند تحت بررسی قرار گرفتند. از جامعه فوق با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. ابزار تحقیق شامل پرسشنامه استاندارد خودپنداره راجرز میباشد. برای تجزیه و تحلیل داده ها، آزمون مقایسه t- test دو نمونه ای مستقل استفاده شد. یافتهها نتایج تحقیق نشان داد: آموزش توانمندسازی روانی بر ارتقاء خودپنداره روی زنان سرپرست خانوار و بدسرپرست تاثیر یکسانی داشته و توانایی آنان را افزایش می دهند. توانمندسازی زنان سرپرست تفاوت قابل توجهای با زنان بدسرپرست دارد یعنی ویژگی های فردی بر توانمندسازی زنان سرپرست خانوار بیشترین تاثیر را دارد. نتایج نشان می دهد آموزش توانمندسازی روانی زنان تحت پوشش با افزایش سن موجب افزایش تقویت ارتباط بین فردی میشود. توانمندسازی روانی زنان کمیته امداد با میزان تحصیلات تاثیر دارد و رابطه معنا داری بین تجصیلات و توانمندسازی روانی وجود دارد.

کلیدواژه ها

توانمندسازی روانی، خودپنداره، زنان، کمیته امداد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.