تروریسم سایبری آمریکا علیه ایران

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دهمین همایش مجازی بین المللی تحولات جدید ایران و جهان
  • کد COI اختصاصی: IRANWORLD10_014
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 745
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرهاد وفایی

دانش آموخته کارشناسی ارشد علوم سیاسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران ( خوزستان )

چکیده

تروریسم سایبری مفهومی پر مناقشه در حوزه تروریسم است و مشکلاتی برای کشورها، افراد، شرکت ها و ... به دنبال داشته و امروزه به یک چالش واقعی در جهان تبدیل شده است. تروریسم سایبری هم می تواند ابعاد داخلی و یا موارد بین المللی را نیز شامل شود. بازیگران دولتی و غیر دولتی نیز می توانند از قدرت سایبری بای رسیدن به اهداف و منافع خود استفاده کنند. باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا، در دستوری برای کنترل تسلیحات هسته ای ایران دستور حمله سایبری ویروس استاکس نت را به تأسیسات هسته ای ایران ( بوشهر و نطنز ) در سال 2010 صادر نمود. هدف پژوهش آن است تا زوایای مختلفی از تروریسم سایبری آمریکا برضد ایران را مورد تحلیل و بررسی قرار دهد. سئوال این پژوهش این است که آمریکا از تروریسم سایبری به دنبال چه اهدافی در ایران بوده است ؟ فرضیه این مقاله این است که آمریکا با حمله سایبری به ایران در صدد است تا تأسیسات هسته ای ایران را نابود کند. بد افزار استاکس نت یکی از نمونه ها و مصداق عینی و بارز تروریسم سایبری ( حمله مشترک آمریکا و رژیم صهیونیستی ) به نرم افزارهای کامپیوتری مراکز صنعتی و هسته ای ایران بوده است. نمونه های حمله سایبری امریکا بر ضد ایران با ویروس استاکس نت و استارس آغاز و با حمله به مراکز مهم دولتی و دانشگاهی مانند وزارت علوم، وزارت نفت ادامه یافت و همچنان نیز ادامه دارد. این پژوهش تحلیلی - توصیفی است و روش جمع آوری داده ها و اطلاعات کتابخانه ای و با استفاده از اینترنت بوده است.

کلیدواژه ها

تروریسم، سایبر، آمریکا، غرب، ایران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.