تحلیل نقش مدیریت دانش درانتقال موفق فناوری مطالعه موردی: مراکز دانش بنیان و صنایع تولیدی استان اصفهان
- سال انتشار: 1392
- محل انتشار: ششمین کنفرانس مدیریت دانش
- کد COI اختصاصی: IKMC06_550
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 546
نویسندگان
دانشجوی دکتری مهندسی صنایع دانشگاه علم وصنعت ایران
عضوهیئت علمی دانشگاه علم و صنعت ایران
دانشیاروعضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی مالک اشتر
چکیده
در این مقاله تلاش گردیده فاکتور ها و متغییر های تاثیر گذار برطراحی فناوری در مراکز دانش بنیان (انتقال دهنده فناوری) وجذب فناوری در صنایع تولیدی (دریافت کننده فناوری ) شناسایی و روابط بین آنها مورد بررسی و در نهایت بر اساس داده های تحقیق مدلی در این زمینه ارائه شود. جهت نیل به این هدف ابتدا توانمندی های فرآیند انتقال فناوری ، مدیریت دانش و اثربخشی انتقال فناوری و متغیرها یا شاخص های تشکیل دهنده هر یک بطور مجزا شناسایی شده سپس تاثیر مدیریت دانش بر توانمندی سازمانی و تکنولوژیک فرآیند انتقال فناوری و اثر بخشی انتقال فناوری در مراکز دانش بنیان و صنایع تولیدی استان اصفهان مورد اندازه گیری قرار گرفت. جهت بررسی روابط بین متغیرهای پنهان تحقیق از مدلسازی معادلات ساختاری با کمک نرم افزار ایموس استفاده شده است. در نتایج تحقیقامشخصی شد رابطه مثبت و معنی دار بین مدیریت دانش و انتقال موفق فناوری وجود دارد، با این تفاوت که مدیریت دانش تنها در مراکز تحقیقاتی ، اثر مستقیم بر اثربخشی انتقال فناوری دارد. همچنین مدیریت دانش تنها از طریق توانمندی تکنولوژیک، به عنوان یک متغییر کلیدی و میانجی بیش ترین تاثیر را بر انتقال موفق فناوری دارد که میزان تاثیر آن در صنایع تولیدی به مراتب بیشتراز مراکز دانش بنیان می باشد که بیان کننده نقش بسیار مهم توانمندی تکنولوژیک در صنایع تولیدی دراثربخشی و جذب فناوری انتقال یافته می باشدکلیدواژه ها
مدیریت دانش،توانمندی تکنولوژیک،توانمندی سازمانی ،فناوری ،دانش ضمنی ،انتقال فناوریمقالات مرتبط جدید
- کارآفرینی در کتابخانه های عمومی با راه اندازی خدمات مشاوره اطلاعاتی و مشاوره خوانندگان
- متاورس: مباحثی از فرصت های حرفه ای و مشاغل در گستره فناوری نوین
- بررسی معماری و بلوغ کسب و کار رایانش ابری بر مبنای مدیریت امنیت اطلاعات در علم اطلاع شناسی (مطالعه موردی شرکت های دانش بنیان پارک فناوری ارتباطات و اطلاعات)(چارچوب همکاری های بین رشته ای و فرا رشته ای برای کارآفرینی دانش بنیان)
- ایجاد سازمان نظام مدیریت اطلاعات و دانش (نماد)
- لزوم توجه به فرصت های جدید بازارکار در محتوای درسی رشته علم اطلاعات و دانش شناسی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.