ارزش اقتصادی گردشگری ساحلی؛ کاربرد روش هزینه سفر فردی (مطالعه موردی؛ شهرستان بابلسر)
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی محیط زیست و منابع طبیعی
- کد COI اختصاصی: IENC02_020
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 923
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد اقتصاد کشاورزی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
دانشیار گروه اقتصاد کشاورزی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
دانشیار گروه اقتصاد کشاورزی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
چکیده
نواحی ساحلی برای انسانها جاذب و از پتانسییل لازم جهت جذبگردشگران برخوردار می باشد. در واقع گردشگری ساحلی از مهمترینزیر بخش های طیف گردشگری و به عنوان منبع جهت ارزش افزودهو درآمد در روستاها و شترهای ساحلی مورد توجه قرار گرفته است.با توجه به اهمیت زیست محیطی و گردشگری مناطق توریستی -تفریحی از جمله ساحل ، هدف مطالعه حاضر تعیین ارزش اقتصادیگردشگری ساحلی و برآورد تمایل به پرداخت گردشگران با استفادهاز روش هزینه سفر فردی است. اطلاعات مورد نیاز از طریق توزیع وتکمیل 200 پرسشنامه به روش نمونه گیری تصادفی بین گردشگراننوار ساحلی دریای خزر در شهرستان بابلسر جمع آوری گردید. تجزیهو تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار STATA و مدل آماریپواسون انجام گرفت. نتایج نشان می دهد که متغیرهای سن، سفر درشش ماه اول سال، سطح درآمد و مخارج زندگی فردی و هزینه سفردر سطح 1 درصد معنی دار شدند. همچنین متغیر هزینه سفر دارایعلامت منفی بوده و تأثیر معکوسی بر تعداد بازدیدهایبازدیدکنندگان داشته است. بر اساس نتایج بدست آمده متغیرهایجنسیت، تعداد اعضای خانوار، سطح تحصیلات و نگرش زیستمحیطی افراد مورد مطالعه از نظر آماری بر تعداد بازدید آنها از ساحلدریای بابلسر بی تاثیر بوده است. در نتایج میزان تمایل به پرداختبرای بازدید از ساحل برای هر فرد به طور متوسط 17510 ریالبدست آمد.کلیدواژه ها
ارزشگذاری محیط زیست، گردشگری ساحلی، هزینه سفر فردی، تمایل به پرداخت، الگوی آماری پوآسونمقالات مرتبط جدید
- مدیریت پسماندهای پتروشیمی در ایران
- جایگاه معماری سبز در چشم انداز شهرهای تاب آور
- کاربرد برنامه ریزی همکارانه در سوانح طبیعی (مطالعه موردی امداد و نجات وشبکه های دسترسی شهری در زمان وقوع زلزله)
- وضعیت کیفی هوای کلان شهر تهران بر اساس شاخص AQI طی سال های ۱۳۹۲ تا ۱۴۰۲
- مانور ابزاری مناسب برای فرآیند یادگیری و پاسخی موثرجهت کاهش خسارات ناشی از شرایط اضطراری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.