بازیابی فلزات ارزشمند از باتریهای مستعمل تلفن همراه توسط قارچ پنیسیلیوم سیمپلیسیسیموم

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی محیط زیست و منابع طبیعی
  • کد COI اختصاصی: IENC01_088
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 769
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نازنین بهاءلوهوره

دانشگاه تربیت مدرس

سیدمحمد موسوی

دانشگاه تربیت مدرس

سیدعباس شجاع الساداتی

دانشگاه تربیت مدرس

فرزانه وکیل چپ

دانشگاه تربیت مدرس

چکیده

فلزات از دیرباز نقش مهمی در پیشرفت جوامع بازی کرده اند و در طول تاریخ با توسعه صنعت و بهبود استانداردهای زندگی ارتباط داشته اند. امروزه نیز به خاطر صنعتی شدن سریع جوامع، تقاضا برای فلزات رو به افزایش است اما ذخایر سنگ معدن با عیار بالا در حال کاهش است، بنابراین نیاز به کشف منابع جایگزین دیگری برای فلزات وجود دارد. از طرفی دیگر صنعتی شدن سریع، پسماندهای صنعتی مختلفی را به وجود آورده است که این پسماندهای صنعتی حاوی فلزات سنگین و سمی هستند. دفع نامناسب این پسماندها باعث آلودگی های زیست محیطی فراوانی می شود. درحال حاضر به دلیل حجم بالای تولید، پسماندهای صنعتی یکی از معضلات اصلی دنیا محسوب می شوند. بازیابی این پسماندها علاوه بر اهمیت اقتصادی، باعث کاهش اثرات زیست محیطی نیز می شود. از جمله این پسماندها می توان به باتری های مستعمل اشاره کرد. یکی از فناوری های جدیدی که در زمینه بازیابی پسماندها مورد توجه قرار گرفته است، فناوری فروشویی زیستی است که بر اساس استخراج فلزات از منابع اولیه و یا پسماندها، به کمک ریزاندامگان هاست. در این مقاله کارایی فروشویی زیستی در استخراج فلزات از باتری های مستعمل تلفن همراه به کمک قارچ پنی سیلیوم سیمپلیسیسیوم بررسی شده است. نتایج حاکی از استخراج 53 درصد مس، 38 درصد لیتیم، 32 درصد کبالت بوده که نشان دهنده توانایی نسبی قارچ پنی سیلیوم سیمپلیسیسیوم برای استخراج فلزات از باتری های مستعمل تلفن همراه است.

کلیدواژه ها

فروشویی زیستی، باتری های مستعمل تلفن همراه، فلزات سنگین، پنی سیلیوم سیمپلیسیسیوم

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.