ارائه برنامه مدیریتی بهرهبرداری از منابع آب زیرزمینی براساس پتانسیل آلودگی آبخوان (مطالعه موردی دشت رفسنجان)

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی محیط زیست و منابع طبیعی
  • کد COI اختصاصی: IENC01_036
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 471
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مجید رمضانی سربندی

دانشجو کارشناسی ارشد آبخیزداری، دانشگاه کاشان

رضا قضاوی

دانشیار گروه مرتع و آبخیزداری، دانشگاه کاشان

سیدمصطفی مرتضوی

استادیار گروه عمران، دانشگاه ولیعصر(عج) رفسنجان

چکیده

شناخت پتانسیل آلودگی سفرههای آب زیرزمینی یکی از اساسی ترین موارد مورد نیاز جهت ارائه برنامه مدیریتی بهره برداری از منابعآب زیرزمینی می باشد. روش GODS و سایر روش های ارزیابیآسیب پذیری به طور وسیعی برای اندازه گیری پتانسیل آلودگیآبخوان ها استفاده می شوند این تحقیق با هدف پهنه بندی آسیب -پذیری دشت رفسنجان با استفاده از مدل GODS و صحت سنجیاین مدل برای این منطقه انجام می شود. مدل GODS با توجه بهاینکه تعداد پارامتر نسبتا کمی را مورد استفاده قرار می دهد می تواندر مناطقی که با کمبود اطلاعات روبرو هستیم از این مدل استفادهکنیم این مدل دشت رفسنجان را به سه طبقه آسیب پذیری کم، متوسط و زیاد تقسیم می کند که به ترتیب 1762/14، 3660/48 و 36/74 کیلومتر از دشت را به خود اختصاص داده اند. و برای صحت سنجی مدل از پارامتر EC در یک دوره 10 ساله (1381-1391) که مربوط به 22 چاه در منطقه بود استفاده شد. و میزان همبستگی EC با نقشه پهنه بندی آسیب پذیری با مدل GODS؛ 0/345 بدست آمد. این همبستگی نسبتاً پایین می تواند به دلیل در نظر نگرفتن پارامترهای مهمی مانند تغذیه خالص و توپوگرافی در تعیین میزان آسیب پذیری به وسیله این مدل باشد.

کلیدواژه ها

آبخوان، آلودگی، آسیب پذیری، GODS ، رفسنجان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.