بررسی استفاده از حداقل داده های هواشناسی در معادله پنمن مانتیث مطالعه موردی استان خوزستان
- سال انتشار: 1385
- محل انتشار: اولین همایش ملی مدیریت شبکه های آبیاری و زهکشی
- کد COI اختصاصی: IDNC01_137
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 2644
نویسندگان
استادیار گروه آبیاری دانشکده مهندسی کشاورزی, پردیس ابوریحان, دانشگاه
چکیده
معادله پنمن مانتیث (PM) بعنوان یک روش استاندارد برای تعیین تبخیر و تعرق گیاه مرجع توصیه شده است، ولی برای استفاده از این معادله باید ایستگاه های هواشناسی مجهز به وسایل اندازه گیری دمای هوا، سرعت باد، رطوبت نسبی و تابش سنجش یا افتاب نگار باشد. تجهیز چنین ایستگاه هایی برای مزارع کشاورزی گران تمام می شود. در این تحقیق، دو روش تعیین تبخیر و تعرق گیاه مرجع با داده های کم، برای منطقه گرم و خشک استان خوزستان مورد بررسی قرار گرفت. در روش اول (MPR)، معادله پنمن انتیث بصورت حل شده که پارامترهای رطوبت هوا و تابش آفتاب بااستفاده از دمای حداکثر و حداقل هوا بوسیله روابط تجربی تعیین می گردند، لذا داده های مورد نیاز این روش، محدود به اندازه گیری دمای هوا و سرعت باد می شود. دومین روش مورد بررسی این تحقیق، استفاده از معادله هارگریوس (HG) است. برای بررسی های فوق، معادله PM مبنا قرار گرفت. نتایج نشان داد، روش HG همبستگی کم ولی روش MPR همبستگی زیادی بامعادله PM دارد.کلیدواژه ها
تبخیر و تعرق مرجع, حداقل داده, پنمن مانتیث, هارگریوس, خوزستاناطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.