بررسی وضعیت پیشروی و پسروی جنگلهای مانگرو با استفاده از GIS و RS (مطالعه موردی: جنگلهای مانگرو حوزه رویشگاهی خمیر استان هرمزگان)

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی اقیانوس شناسی خلیج فارس
  • کد COI اختصاصی: ICPGO03_030
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 511
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

داود مافی غلامی

استادیار گروه علوم جنگل، دانشکده منابع طبیعی و علوم زمین، دانشگاه شهرکرد

جهانگیر فقهی

دانشیار گروه جنگلداری و اقتصاد جنگل، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه تهران

افشین دانه کار

دانشیار گروه محیط زیست، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه تهران

نبی اله یارعلی

دانشیار گروه علوم جنگل، دانشکده منابع طبیعی و علوم زمین، دانشگاه شهرکرد

چکیده

هدف این مطالعه برآورد نرخ تغییر مرزهای مانگروهای حوزه رویشگاهی خمیر استان هرمزگان در طول یک دوره 28 ساله است. بدین منظور، با انجام پردازش و تجزیه و تحلیل تصاویر مربوط سالهای 1986 ،1998 و 2014 ،مرز رو به دریای مانگروها از تصاویر ماهواره لندست استخراج گردید و با استفاده از نرم افزار DSAS ،نرخ تغییر مرزهای مانگروها محاسبه شد. نتایج نشان داد که میانگین نرخ پیشروی و پسروی در جنگلهای مانگرو حوزه رویشگاهی خمیر برابر با 1−myr29/0 است و بیشترین و کمترین مقدار LRR نیز به ترتیب برابر با 1−myr و1/9 1−myr 6/1 -است. نتایج کلی مقادیر میانگین تغییر مرز مانگروها نشان داد که مطابق با الگوی تغییر وضعیت دینامیک رسوبی سواحل، مانگروهای واقع در بخش غربی حوزه رویشگاهی خمیر دارای وضعیت پسروی در مرزهای خود هستند و با حرکت به سمت شرق، نرخ پیشروی مانگروها در شرقی ترین بخش این حوزه رویشگاهی (جزیره مردو) افزایش می یابد.

کلیدواژه ها

تغییرات مرزی، تصاویر ماهواره ای، DSAS ،حوزه رویشگاهی خمیر، استان هرمزگان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.