بررسی رابطه بین میزان هوش هیجانی دانشجویان وتمایل به کارگروهی در کلاسدرس

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی مدیریت و علوم انسانی
  • کد COI اختصاصی: ICMHCONF02_318
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 704
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

غلامرضا کمری

کارمند صداوسیما کارشناسی ارشد تکنولوژی آموزشی

مریم اسلام پناه

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد کرمانشاه

چکیده

پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه بین میزان هوش هیجانی دانشجویان و تمایل به کارگروهی در کلاس درس دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه طرح ریزی در سال تحصیلی 90 ‏- 89 ‏، انجام گرفته. جامعه آماری پژوهش کلیه دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه بود. تعداد نمونه مورد پژوهش 300 ‏نفر بود که با روش نمونه گیری تصادفی انتخاب شدند. جهت جمع آوری اطلاعات از دو پرسشنامه ی، هوش هیجانی(بار-آن) و پرسشنامه کار گروهی محقق ساخته استفاده شد.روش پژوهش از نوع توصیفی و همبستگی است. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از روشهای آمار توصیفی، محاسبه فراوانی، میانگین و انحراف معیار و روشهای آمار استنباطی، همبستگی پیرسون و رگرسیون چند متغیره با کمک نرم افزار(SPSS18) استفاده شد. سطح معنی داری آلفای 0/05 ‏و 0/01 ‏در نظر گرفته شد. نتایج تجزیه و تحلیل داده های پژوهش نشان داد، بین هوش هیجانی و تمایل به کار گروهی در کلاس درس دانشجویان( ١٣٧ ‏ا ٠ ‏تت) همبستگی معنی دار وجود دارد. بین هوش هیجانی و عملکرد تحصیلی در کلاس درس دانشجویان( r=0/137) همبستگی معنی دار وجود دارد، به عبارتی نمره افراد در مقیاس هوش هیجانی هرچقد که بالاتر باشد نمره معدل(عملکرد تحصیلی) بالاترآمده و برعکس. بین هوش هیجانی و تمایل به کار گروهی در کلاس درس دانشجویان( r=0/225 ) همبستگی معنی دار وجود دارد، به عبارتی نمره افراد در مقیاس هوش هیجانی هر اندازه که بالاتر باشد نمره مقیاس تمایل به کار گروهی در کلاس درس بالاترآمده و برعکس. بین تمایل به کار گروهی در کلاس درس و عملکرد تحصیلی در کلاس درس دانشجویان( r=0/137) همبستگی معنی دار وجود دارد، به عبارتی نمره افراد در مقیاس سنجش تمایل به کار گروهی در کلاس درس هر اندازه که بالاتر باشد نمره معدل(عملکرد تحصیلی) بالاترآمده و برعکس. بین هوش هیجانی و خرده مقیاس همبستگی مثبت(مقیاس سنجش تمایل به کار گروهی در کلاس درس)، در دانشجویان(r=0/079 ) رابطه وجود ندارد. بین هوش هیجانی و خرده مقیاس مسئولیت فردی (مقیاس سنجش تمایل به کار گروهی در کلاس درس)، در دانشجویان(r=0/116 ) رابطه وجود دارد، به عبارتی نمره افراد در مقیاس هوش هیجانی هر اندازه که بالاتر باشد نمره خرده مقیاس مسئولیت فردی بالاتر آمده و برعکس. بین هوش هیجانی و خرده مقیاس مهارت های اجتماعی (مقیاس سنجش تمایل به کار گروهی در کلاس درس)، در دانشجویان (r=0/418) رابطه وجود دارد، به عبارتی نمره افراد در مقیاس هوش هیجانی هر اندازه که بالاتر باشد نمره خرده مقیاس مهارت های اجتماعی بالاتر آمده و برعکس. بین هوش هیجانی و خرده مقیاس پردازش گروهی اطلاعات (مقیاس سنجش تمایل به کار گروهی در کلاس درس)، در دانشجویان( r=0/155 ) رابطه وجود دارد، به عبارتی نمره افراد در مقیاس هوش هیجانی هر اندازه که بالاتر باشد نمره خرده مقیاس پردازش گروهی اطلاعات بالاتر آمده و برعکس.

کلیدواژه ها

هوش هیجانی، تمایل به کارگروهی، کلاس درس، دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.