بکار گیری انرژی تجدیدپذیر با تأکید بر پتانسیل انرژی باد مطالعه موردی: جزیره ابوموسی در خلیجفارس
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی مخاطرات طبیعی و بحران های زیست محیطی ایران، راهکارها و چالش ها
- کد COI اختصاصی: ICINH01_079
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 594
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد آب و هواشناسی دانشگاه پیام نور قشم و کارشناس هواشناسی استان هرمزگان
دانشیار گروه جغرافیا دانشگاه پیام نور اصفهان
استادیار گروه جغرافیا، دانشکده علوم انسانی، واحد نجف آباد، دانشگاه آزاد اسلامی، نجف آباد، اصفهان
استادیار گروه جغرافیا دانشگاه اصفهان
چکیده
امروزه با توجه به ذخایر محدود انرژی فسیلی و افزایش سطح مصرف انرژی در جهان، دیگر نمیتوان فقط به منابع فسیلی موجودمتکی بود. انرژی فسیلی روزی به پایان خواهد رسید و دراینبین برای مناطق جغرافیایی صعبالعبور که در معرض اتمام سوختهایفسیلی هستند توجه و نیاز به تولید انرژی افزایشیافته است در این میان استفاده از انرژی باد در کشورهایی که مناطق بادخیز دارند موردتوجه ویژهای قرارگرفته است. ازاینرو در این پژوهش بکار گیری انرژی تجدیدپذیر با تأکید بر استفاده از پتانسیل انرژی باد، جهتنصب و تولید برق توسط توربینهای بادی در جزیره ابوموسی واقع در آبهای خلیجفارس موردبررسی قرار گرفت است. دادههای بادمورداستفاده در این مطالعه، بافاصله زمانی سهساعته و در ارتفاع 11 متری از سطح زمین در ایستگاه همدید ابوموسی برداشتشدهاند. جهت بررسی دادهها از نرمافزارهای SPSS و WRPLOT استفادهشده است. دادههای منفصل باد با استفاده از تابع توزیع پیوسته ویبولجایگزین گردیدند. بدین منظور، فرا سنجهای C و K تابع ویبول از طریق برازش حداقل مربعات محاسبه گردید. نتایج این تحقیق نشانداد که با توجه به باد غالب منطقه و بر اساس پتانسیل و چگالی انرژی باد محاسبهشده سواحل غربی جزیره ابوموسی جهت ساخت و نصب نیروگاه و توربین بادی مناسب استکلیدواژه ها
پتانسیل انرژی باد، توربین بادی، تابع توزیع ویبول، چگالی توان باد، قانون یکهفتم نیرواطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.