طراحی و پیاده سازی سیستم کنترل وسایل نقلیه عمومی در ترافیک شهری با استفاده از سیستم های چندعاملی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: هشتمین کنفرانس بین المللی فناوری اطلاعات ودانش
  • کد COI اختصاصی: ICIKT08_099
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 530
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرناز درخشان

استادیاردانشکده مهندسی برق و کامپیوتر، دانشگاه تبریز

نسرین شاه پسندی

دانشجوی کارشناسی ارشد هوش مصنوعی دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر، دانشگاه تبریز

چکیده

هدف از این تحقیق طراحی سیستمی عاملگرا برای اولویت دادن به وسایل نقلیه عمومی به ویژه اتوبوس ها در تقاطع های شهری جهتبهبود ترافیک می باشد. از این رو، در این سیستم به منظور تنظیم برنامه تردد اتوبوسها، رفت و آمد آنها با توجه به یک جدول زمانی درهر ایستگاه چک میشود و در ایستگاه ماقبل تقاطع با توجه به مقدار تأخیر و تعداد مسافران (که برای تخمین تعداد مسافران از روش ابتکاریسنسور وزن استفاده شده است) به هر اتوبوس مقدار اولویتی تخصیص داده می شود. سپس اتوبوس زمان سبز لازم برای عبور از تقاطع را ازتقاطع درخواست می کند. تقاطع نیز با استفاده از تخمین تعداد وسایل نقلیه (توسط سیگنال های تلفن همراه سرنشینان اتومبیل های موجوددر تقاطع)، همچنین مقدار اولویت اتوبوس ها، زمانبندی مناسب و بهینه را با استفاده از الگوریتم ژنتیک تولید می کند.مزیت های روش پیشنهادی شامل این موارد می باشد: استفاده از سیگنال تلفن همراه با قبول درصدی خطا بدون نیاز به احداث هیچگونه سخت افزاری بسیار مقرون به صرفه است. همچنین با استفاده از الگوریتم ژنتیک بهترین زمانبندی برای چراغ های راهنمایی محاسبهمی شود. به علاوه اینکه، در نظر گرفتن تعداد وسایل نقلیه در تقاطع ها وضعیت ترافیک کلی را نیز بهبود می بخشد. همچنین در نظر گرفتنتعداد مسافران اتوبوس به عنوان فاکتوری در اولویت دهی به اتوبوس باعث می شود که رضایت مسافران نیز در حمل و نقل شهری در نظرگرفته شود و متعاقباً به طور غیر مستقیم تأثیر زیادی در کاهش ترافیک شهری پدیدارخواهد شد.

کلیدواژه ها

کنترل ترافیک، وسایل نقلیه عمومی، سیستم های چندعاملی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.