محاسبه عملکرد گندم با استفاده از تیمارهای روی و منگنز در یک خاک با تورم کند

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: سومین کنگره سراسری در مسیر توسعه علوم کشاورزی و منابع طبیعی
  • کد COI اختصاصی: ICDAN03_048
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 901
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شهاب باشنده

دانشجوی علوم خاک، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

سیدعلیرضا موحدی نایینی

دانشیار، گروه علوم خاک، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

حسینعلی تاش شمس آبادی

استادیار، گروه مکانیک و ماشین های کشاورزی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

قربانعلی روشنی

استادیار، شیمی و حاصلخیزی خاک، موسسه تحقیقات پنبه استان گلستان

چکیده

گندم یکی از مهمترین محصولات استراتژیک کشاورزی است. استفاده متعادل از کودهای شیمایی در تولید اقتصادی محصولات زراعی و جلوگیری از آلودگی آبهای سطحی و زیرزمینی اهمیت زیادی دارد . زیرااستفاده ناکافی از کود منجر بهکاهش عملکرد و مصرف بیش از نیاز آن سبب ایجاد ورس گندم و یا کم شدن مقاومت به آفات و بیماری ها می شود. همان طور که عناصر پر مصرف نقش بسزایی در افزایش عملکرد دارند ، عناصر کم مصرف نیز نقش مهمی در افزایش عملکرد ایفا می کنند. در این طرح عناصر پرمصرف (NPK (را به صورت کود پایه به تمامی کرت های مورد نظر اعمال کردیم تا نقش عناصر کم مصرف را در افزایش عملکرد بسنجیم . این طرح در قالب 11تیمار و در سه تکرار انجام شد این تیمارها شامل میکوریزا، تیوسولفات کلسیم، منگنز، روی، منیزیم و مخلوطی از کودها شامل منگنز + روی، منیزیم + منگنز ، منیزیم + روی ، منیزیم + منگنز + روی، تیمار کنترل1) محلول پاشی شده بوسیله نیترات پتاسیم ) و تیمار کنترل 2) بدون محلوپاشی) می باشند. به جز کرت های حاوی منیزیم که بعد از کشت منیزیم به صورت سولفات منیزیم درآنها محلول پاشی شد بقیه کود ها به صورت جامد، قبل از کشت با خاک مخلوط شدند بعد از برداشت و محاسبه عملکرد هر یک از واحد ها تیمار منگنز+ روی ، بیشترین عملکرد دانه و تیمار کنترل 2 نیز کمترین عملکرد دانه را دارا بود و نتایج به وضوح نشان دهنده ی نقش عناصر کم مصرف به خصوص عنصر Zn در افزایش راندمان تولید داشت

کلیدواژه ها

عناصر کم مصرف ، روی ، عملکرد گندم ، عناصر پر مصرف

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.