معرفی خواص دارویی سه گونه از تیره کاسنیان (Compositae)
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: سومین کنگره سراسری در مسیر توسعه علوم کشاورزی و منابع طبیعی
- کد COI اختصاصی: ICDAN03_042
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 5391
نویسندگان
دانشجوی دکتری اکولوژی و جنگلشناسی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
چکیده
تیره کاسنی (Asteraceae (دارای 1620 جنس و قریب به 20000 گونه گیاهی بوده و از اینرو بزرگترین تیره گیاهان آوندی در جهان است، گیاهان تیره کاسنی از نظر اقتصادی بسیار حائز اهمیت بوده و گونههای فراوانی با مصارف تغذیهای، دارویی و زینتی را شامل میشوند، تا به حال از 1620 جنس تیره کاسنی در جهان، تعداد 146جنس آن با حدود 1123 گونه از ایران گزارش گردیده است که از این تعداد 406 گونه انحصاری کشور هستند،گیاهان این تیره عموماً علفی، یکساله یا پایا و بندرت به صورت درختچه های کوچک یا درخت های کوچک میباشند برگها ساده یا کم و بیش با پهنک بریده با اشکال متنوع، ارایش برگها عمدتا متناوب و عموماً گلهایی مجتمع به صورت گل آذین کاپیتول دارند. در این مقاله سعی شد تا به معرفی سه گونه مهم تیره کاسنی که از لحاظ دارویی بسیار مهم هستند بپردازیم که شامل بومادران (millefolium Achillea ،(بابونه Matricaria((Chamomilla ، گلرنگ(tinctorius Carthamus (میباشد. بومادران در درمان اختلالات قاعدگی، بندآوردخون زخمها، بیخوابی، اختلاط خونی، صرع، بواسیر، قولنجه کبدی و کلیوی، نفخ، ضعف قلب، ترشحات مهبلی و...استفاده میشود. بابونه، گیاهی است که عصاره آن در طب سنتی به وفور مورد استفاده قرار میگیرد و معتقدند که اثرات سودمندی به عنوان یک عامل مسکن، ضداسپاسم و ضدالتهاب دارد همچنین از آن در درمان بیماریهای پوستی نظیر پسوریازیس، اگزما، آکنه و به عنوان کاهنده تب و در درمان برونشیت، سرفه و سرماخوردگی استفاده میشود و از خواص دارویی گیاه گلرنگ میتوان به درمان بیماری های عروق، یرقان، سرخک و التهاب پوستی، آسیب مفصل و زخم پوستی و از روغن دانه های گلرنگ به کاهش چربی خون و قند خون، تسکین پیچ خوردگی روده، تسکین روماتیسم اشاره کرد.کلیدواژه ها
تیره کاسنیان، بابونه، بومادران، گلرنگمقالات مرتبط جدید
- نقش هوش مصنوعی در توسعه پایدار منابع آب
- نشانگرهای مولکولی مشترک در شناسایی مقاومت به بیماریهای مهم گندم
- مقایسه میدانی حشره کش آبامکتین و ترکیبات معدنی در کنترل پروانه برگخوار مرکبات
- مقایسه برخی ویژگیهای خاک در باغات سیب با سنین مختلف در استان آذربایجان غربی
- تحلیل فضایی و زمانی غلظت ذرات معلق PM۲.۵ در شهر اصفهان
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.