نقش جنگلکاری در پایداری خاکدانه و جلوگیری از فرسایش خاک

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: سومین کنگره سراسری در مسیر توسعه علوم کشاورزی و منابع طبیعی
  • کد COI اختصاصی: ICDAN03_027
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 745
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

معصومه سلیمانی رحیم آبادی

دانشجوی دکتری جنگل شناسی و اکولوژی جنگل دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی ساری

حسن اکبری

استادیار دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی ساری

چکیده

جنگلها یکی از ارزشمندترین اکوسیستمهای خشکی اند، و تامین کنندهی بسیاری از نیازهای انسان از گذشته تا امروز بوده اند. عرصههای جنگلی تولیدات و خدمات بسیاری را در سایه مجموعهی پیچیدهای از فرآیندهای اکولوژیک و کارکردهای اکوسیستمی به رایگان در اختیار جوامع انسانی قرار می دهند، یکی از مهمترین خدمات جنگل حفظ خاک و مواد آلی آن است که در بلند مدت ضامن بقای جنگل و کاربری-های اطراف است. جنگلکاری ها علاوه بر افزایش حاصلخیزی خاک سبب بهبود ویژگیهای فیزیکی آن نیز می شوند، ارزیابی ساختمان خاک معمولا بر اساس پایداری خاکدانهها بیان میشود. شاخص پایداری، به عنوان شاخصی مهم برای ارزیابی خصوصیات فیزیکی خاک و توصیف حساسیت خاکها به فرسایش آبی در نظر گرفته میشود، هرچند پژوهش های صورت گرفته در خصوص تاثیر جنگلکاری بر پایداری خاکدانهها چندان زیاد نیست اما در مقاله حاضر تلاش شده تا با توجه به نتایج تحقیقات صورت گرفته به نقش جنگلکاری در افزایش پایداری خاکدانه ها پرداخته شود.

کلیدواژه ها

جنگلکاری، پایداری خاکدانه، ویژگی های فیزیکی، فرسایش، مواد آلی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.