پیش بینی سلامت روان و رضایت از زندگی بر اساس سبک زندگی اسلامی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دومین کنگره بین المللی فرهنگ و اندیشه دینی
  • کد COI اختصاصی: ICCRT02_103
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 515
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سجاد مطهری

کارشناسی ارشد، دانشکده روان شناسی و علوم تربیتی، دانشگاه علامه طباطبایی، ایران

عبدالله شفیع آبادی

استاد، دانشکده روان شناسی و علوم تربیتی، دانشگاه علامه طباطبایی، ایران

سلیمان احمدبوکانی

کارشناسی ارشد، دانشکده روان شناسی و علوم تربیتی، دانشگاه علامه طباطبایی، ایران

چکیده

ضرورت شکل گیری فرهنگ دینی، ذهن را به سوی سبک زندگی خانواده که نخستین آموزشگاه فرد است، رهنمود می سازد. پژوهش حاضر با هدف پیش بینی سلامت روان و رضایت از زندگی بر اساس سبک زندگی اسلامی در جمعیت دانشجویان متأهل انجام شد. این پژوهش از نوع همبستگی است و جامعه آماری پژوهش متشکل از کلیه دانشجویان متأهل دانشگاه علامه طباطبایی که400 نفر (200 مرد و 200 زن) به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. برای جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه سلامت روان و رضایت از زندگی و سبک زندگی اسلامی استفاده شد و داده ها توسط نرم افزار SPSS نسخه 18 و روش آماری رگرسیون تجزیه و تحلیل شدند. نتایج تحلیل رگرسیون نشان داد که از ده مؤلفه سبک زندگی اسلامی؛ مؤلفه باورها (0/05> P) و مؤلفه سلامت (0/05> P) دارای توان پیش بینی کنندگی سلامت روان و مؤلفه سلامت (0/05> P)، مؤلفه اخلاق (0/05> P) و مؤلفه زمان شناسی(0/05> P) دارای توان پیش بینی کنندگی رضایت از زندگی در دانشجویان متأهل می باشند. با توجه به نتایج جدول رگرسیون، سبک زندگی اسلامی می تواند بهبود سلامت روان و رضایت از زندگی را پیش بینی کند.

کلیدواژه ها

خانواده، سبک زندگی اسلامی، سلامت روان، رضایت از زندگی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.