اثربخشی آموزش والدین با استفاده از رویکرد شناختی – رفتاری بر کاهش مشکلاترفتاری دانشآموزان دخترمتوسطه اول

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس ملی توسعه پایدار در علوم تربیتی و روانشناسی، مطالعات اجتماعی و فرهنگی
  • کد COI اختصاصی: EPSCONF04_366
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 663
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیده فاطمه حسینی

کارشناس ارشد مشاوره مدرسه، دانشگاه تهران: تهران، ایران.

مهدی امیدیان

دانشجوی دکتری روانشناسی دانشگاه سمنان و عضو باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، دانشگاه آزاد اسلامی شهرکرد

چکیده

اختلالات رفتاری، اختلالات شایع و ناتوانکنندهای هستند که برای معلمان، خانواده ها و خود کودکان و نوجوانان مشکلات بسیاری را ایجاد میکنند(شکوهی و پرند، 2002 ). محققان دریافتهاند که اختلالات رفتاری معمولاً نخستین بار در سالهای آغازین دوره ( ابتدایی مشاهده میشود و بین سنین 8 تا 15 سالگی به اوج خود میرسند(الیس و درایدن، 1996 ). به گزارش سازمان بهداشت جهانی(2009 ) بین 10 تا 20 درصد از نوجوانان کشورهای اروپایی یک یا چند اختلال رفتاری دارند(انیسی و همکاران، 2007) کارکرد موفق در زندگی آینده تحت تأثیر کارکرد خانواده قرار دارد و مستلزم انعطافپذیری در ساختار، نقشها و مسئولیتها در نیازهای رشدی جدید است. شواهد رو به رشدی وجود دارند که درمان خانوادهمحور، کارکرد خانواده را بهبود میبخشد. بنابراین هر نوع اقدام در مورد دانشآموزان بدون در نظر گرفتن تأثیر بالقوهی خانواده بر رفتار مشکلساز وی، موجب خواهد شد راهبرد درمان مؤثر نشود(سینک و کریستوفر 5 2005 ). بر همین اساس در پژوهش حاضر با تکیه بر مفاهیم رویکرد سیستمی به درمان و با استفاده ، از نظریه شناختی- رفتاری اقدام به آموزش والدین شده است، رویکرد شناختی- رفتاری اصول و روشهای شناختی و رفتاری را با رویکرد درمانی کوتاه مدت ترکیب میکند، از ویژگیهای رویکردهای شناختی- رفتاری الف ( تمرکز بر روی شناختها برای ایجاد تغییرات مطلوب در عاطفه و رفتار، ب) درمان کوتاه مدت و آموزشی، ج ) استوار بودن بر مدل روانی-آموزشی منظم و تأکید بر نقش تکلیف و واگذاری مسئولیت به درمانجویان برای پذیرفتن نقش فعال در جلسات درمان و بیرون از آن و استفاده از انواع راهبردهای شناختی ورفتاری برای به وجود آوردن تغییر است

کلیدواژه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.