شناسایی و رتبه بندی عوامل فن آوری موثر در ایجاد بنادر الکترونیکی در ایران(مطالعه موردی : اداره کل بنادر و دریانوردی استان گیلان - بندر انزلی)

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی یافته های نوین پژوهشی در مهندسی برق و علوم کامپیوتر
  • کد COI اختصاصی: COMCONF02_059
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 512
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی اکبر عیسی زاده

کارشناس ارشد شبکه های کامپیوتری ، اداره کل بنادر و دریانوردی استان گیلان ، ایران

چکیده

امروزه استفاده از فن آوری های نو از جمله فن آوری اطلاعات به امری بدیهی در جهان تبدیل شده است و هر ارگان، شرکت و یا سازمانی جهت تسریع در انجام امور و کسب سود و شهرت بیشتر نیازمند استفاده از فن آوری های جدید و عمدتا فن آوری های الکترونیکی می باشد. در حوزه دریایی و بندری نیز با گسترش فرآیند حمل و نقل دریایی، استفاده از ابزارهای سنتی دیگر جوابگوی خیل عظیمی از نیازهای مشتریان نبوده و عملا بنادر بخصوص بنادر ایران در مرحله گذر از بنادر سنتی به سمت بنادر الکترونیک می باشند. تولید حجم بسیار زیادی از اطلاعات در بنادر و به دنبال آن نیازمندی به پردازش اطلاعات در کمترین زمان و با کمترین هزینه و در نهایت مدیریت موثر بر عملیات دریایی و بندری باعث شده است مفهوم جدیدی به نام بندر الکترونیک پدیدار شود. استفاده موثر از فن آوری اطلاعات و ارتباطات در بنادر، علاوه بر کاهش هزینه ها، زمان و خطای انسانی ، موجب آسان سازی فرآیند های تجاری می شود. لیکن، برای دستیابی به حمل ونقل دریایی با سرعت مطلوب و دستیابی به اطمینان سازمانی بیشتر در زنجیره تامین، لازم است در پارامترهای کسب وکار، تغییراتی مناسب با فن آوری های نوین ایجاد شود و زمینه بهبود مدیریت کالا و پذیرش شرایط مختلف حمل ونقل از نظر زیر ساخت ها فراهم آید. عوامل موثر در ایجاد بنادر الکترونیکی در ایران فراوانند که از آن جمله می توان به عوامل فن آوری ، عوامل بیرونی (خارجی) و عوامل سازمانی (درونی) اشاره کرد که در این مقاله سعی شده است ضمن بیان ویژگیها و مشخصات بندر الکترونیک و تجارت الکترونیک در بنادر، عوامل فن آوری موثر در ایجاد بنادر الکترونیکی در ایران شناساییشود و سپس به بررسی عوامل مذکور پرداخته شده است تا مشخص گردد کدامیک از عوامل فن آوری و به چه میزان تاثیر گذارند؟ در گام بعدی می بایست بر روی کدامیک از عوامل فن آوری سرمایه گذاری بیشتری صورت پذیرد؟

کلیدواژه ها

بندر الکترونیک، عوامل فن آوری، فن آوری اطلاعات

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.