تکنیکی ساده برای طراحی جداسازهای لرزه ای

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: اولین مسابقه کنفرانس بین المللی جامع علوم مهندسی در ایران
  • کد COI اختصاصی: CCESI01_222
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 400
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ایرج عباسی مرادی

دانشجوی کار شناسی ارشد مهندسی سازه،دانشگاه علوم و فتون مازندران

چکیده

فن آوری قرن ها تلاش قابل ملاحظه ای را صورت داده است تا اثبات کند که طراحی جداسازهای لرزه ای کارآمد ایفاگر نقشی معنادار در زمینه ی کاهش پاسخ سازه به زمین لرزه ها بر مبنای جابجایی افقی زمین زیر سازه خواهد بود. بنابراین، به رسمیت شناسی این مسئله از اهمیتی فوق العاده برخوردار خواهد بود که سازه می تواند به لحاظ دینامیکی تغییری قابل ملاحظه پیدا کند، بدین معنا که پریود ارتعاش پایه در سیستم سازه ای جداسازی شده می تواند تا حد قابل توجهی بلندتر از حالت جداسازی نشده و یا سازه ی طراحی شده ی اولیه باشد. این مفهوم، مهندس و فرد متخصص آگاه از فن آوری را به سوی ادراک این موضوع سوق خواهد داد که هر سازه ی جداسازی شده ی مفروضی که در معرض شرایط زلزله قرار گرفته باشد، نوعی کاهش معنادار قابل انتظار یا محتمل-الوقوع در تشدید نیروها دریافت خواهد داشت.طراحی های جداسازی لرزه ای جدیداً اتخاذ شده دارای این صفت مشخصه هستند که پذیرای کاربری های فن آورانه ای نظیر شیوه شناسی های مرتبط با ابزارها، مهندسی و اجزاء می باشند. اساساً، شیوه شناسی های مورد اشاره قرار گرفته می بایستی در زمینه ی فراهم آوری تعدیلات و اصلاحاتی در ارتباط با پاسخ لرزه ای سازه های گوناگون کارآمد و اثربخش باشند. با این حال، تمامی این عوامل می بایستی این ملاحظه را مد نظر قرار دهند که سنگ بنای اصلی همچنان بر طراحی فن آورانه و مهندسانه ای متمرکز باقی خواهد ماند که واجد مزیتی قابل تحقق در ارتباط با جداسازی لرزه ای باشد. در طول چند قرن اخیر، دستیابی به طرحی موفق در ارتباط با جداسازی لرزه ای بر روی پل ها و سایر سازه های حائز اهمیت در زمینه ی ترابری و حمل و نقل یک مسئله و دغدغه ی اصلی محسوب گشته است. این مطالعه به ارائه ی رویکردی نظری و عملی می پردازد که هدف آن ارزیابی طرحی ساده برای جداکننده های لرزه ای در ارتباط با یک پل ساده است.

کلیدواژه ها

پل، طراحی لرزه ای، زلزله، جداسازی پایه

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.