بررسی تعامل بین کارفرما و معمارباشی در معماری بومی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: همایش ملی معماری و شهرسازی بومی ایران
  • کد COI اختصاصی: BOOMCONF01_341
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1605
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مسلم منصوربهمنی

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری ،دانشگاه شهیدباهنر کرمان

میثم زردان

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری ،دانشگاه شهیدباهنر کرمان

مهدی نقوی

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری ،دانشگاه شهیدباهنر کرمان

چکیده

معمار همواره در مسیر طراحی معماری با عوامل زیادی دست و پنجه نرم می کند،یکی از مهمترین این عوامل نحوه تعامل بین معمار به عنوان طراح و کارفرما به عنوان کاربر اثر معماری و تامین کننده مالی پروژه می باشد .هدف پژوهش پیش رو تبیین و بررسی تعامل کارفرما به عنوان صاحب کار از یک سو و معمار به عنوان خالق اثر از سوی دیگر میباشد. در این نوشتار سعی شده است که انواع گفت و گوهای بین معمار و کارفرما و تاثیر ان در اثر نهایی بررسی گردد.روش پژوهش به صورت مصاحبه ای از سه استاد کار سنتی بوده که ابتدا با مشخص کردن محورهای اصلی مورد بررسی در تعامل میان کارفرما و معمار و طرح سوالات مرتبط با انها، به انجام مصاحبه پرداخته و سپس پاسخ ها مورد بررسی قرار کرفت.در مقاله حاضر با تقسیم تعامل بین معمار باشی و کارفرما به سه محور اصلی :تعامل بین پسند و قابلیتهای معمارباشی ،تعامل کاری و تعامل اخلاقی توضیحات مناسب اورده شده و پاراگرافهای متن هر محور شماره گذاری شده و در ادامه به همین ترتیب سوالات و متن مصاحبه با استادکاران سنتی ذیل ان با شماره پاراگراف مختص به خود مشخص شده است و در پایان توضیح هر محور این مقاله تحلیل مصاحبه ها برگرفته از کدینگ مصاحبه ها اورده شده است. در پژوهش حاضر نتایج بررسی نشان داد که تعامل بین معمارباشی و کارفرما در معماری بومی ایران در بیشتر مواردیک تعامل دوسویه بوده مبتنی بر احترام متقابل و اعتماد بوده ، اما بدین صورت که معمار نقش اصلی را در خلق اثر معماری دارا بوده است.اما کارفرما هم در انتخاب معمار و در بعضی از موارد در کار طراحی و سرنخ دادن به معمار نقش داشته است ولی این سرنخ ها به گونه ای نبوده که مستقیما در کار طراحی دخالت داشته باشد . مهمترین نکته در این رابطه اعتماد دوسویه ای است که بین معمارباشی و کارفرما برقرار بوده است.

کلیدواژه ها

معمار باشی،کارفرما،تعامل ،معماری بومی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.