کاربرد رویکرد اکولوژی در طراحی ساختمان های عظیم (به انضمام مطالعه موردی)

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین کنفرانس سالانه پژوهش های معماری، شهرسازی و مدیریت شهری
  • کد COI اختصاصی: AUUM01_363
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 843
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عطیه رضوانی بفرویی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین

وحید قبادیان

گروه مهندسی معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز

چکیده

دراین تحقیق قصدبراین است تا معماری اکولوژیک باکانسپت بالا بردن ذخیره انرژی،کاهش مصرف انرژی‏های فسیلی و هزینه بروکاهش انتشار co2 وجایگزین کردن انرژیهای پاک تاحدامکان موردبررسی دقیقتر قرارگیرد. هدف از این تحقیق به حداقل رسانیدن نیاز ساختمان های بلند به سوختهای فسیلی،دستیابی به اصول طراحی اکولوژیک برای شهر کرج و دستیابی به روشهای ایستا برای استفاده از انرژی های تجدید پذیر است. محدوده مورد مطالعه طراحی ساختمان بلند مرتبه با رویکرد اکولوژی در منطقه عظیمیه کرج است. این تحقیق از نوع تحقیق کیفی و کمی است. همچنین روش تحقیق توصیفی و از نوع استقرایی است. اطلاعات مورد نیاز از طریق منابع اینترنتی و کتابخانه‏ای جمع‏آوری گردید. مطالعات آماری، نقشه ها و تصاویر نیز مورد استفاده قرار گرفت. مطالعات میدانی به منظور بازدیدهای پیوسته از سایت پیشنهادی انجام گرفت. اطلاعات مربوط به معماری اکولوژیک به روش ساختاری، انعکاسی و تفسیری تجزیه و تحلیل می شوند.ارزیابی چگونگی تاثیر اصول مستخرج شده از معماری اکولوژیک برای پروژه مد نظر با نرم افزار اکوتکت تحلیل شد و میزان صرفه جویی انرژی در بنا با این نرم افزار محاسبه گردید. نتایج نشان داد؛با استفاده از فرم منحنی (بیضی) جهت داشتن کمترین وجه در شرق و غرب و کشیدگی در راستای محور شرقی و غربی (فرم آیرودینامیک) میتوان انرژی های پاک و تجدیدپذیر را در ساختمان های بلند مرتبه در کرج (عظیمیه) استفاده نمود. همچنین با استفاده از فضای خورشیدی (آتریوم)، می توان مصرف انرژی در ساختمان های بلند مرتبه در کرج (عظیمیه) را به حداقل رسانید.

کلیدواژه ها

ساختمان بلند، اکولوژی، آیرودینامیک، آتریوم، کرج

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.