فراتحلیل کاربردی موضوعات پژوهشی مطرح درمعماری سنتی ایران

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین کنفرانس سالانه پژوهش های معماری، شهرسازی و مدیریت شهری
  • کد COI اختصاصی: AUUM01_175
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 597
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی یاسر جعفری

دانشجوی کارشناسی، معماری، دانشکده معماری و شهرسازی، دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی، تهران، ایران

علی شرقی

استادیار دانشکده معماری و شهرسازی، دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی، تهران، ایران

چکیده

معماری سنتی اصطلاحی است که برای معرفی نوع شیوه طراحی مبتنی بر اصول بومی هر منطقه در بیان بسیاری از معماران، مقاله ها و کتب، بحث های مطرح شده دانشکده های معماری، موضوعات مطرح در همایش های مرتبط با معماری استفاده می شود و معماران آن را به درستی می فهمند.با وجود منابع معماری غنی و ارزشمند ایران در گذشته، می تواند هر پژوهشگری با در نظر گرفتن یکی از موضوعات رایج در زمینه معماری کهن یا نوین، آن را مورد مطالعه قرار دهد.درمقاله‏ ی حاضر سعی شده باشیوه فراتحلیل مستندات پژوهشی ونمونه گیری آماری، میزان توجه به موضوعات مورد پژوهش، تفسیری تحلیلی از موضوعات پژوهش شده در این موضوع ارائه شود. موضوعات متغیری که دسته بندی براساس آنها انجام گرفته عبارت از:فرم، ایده، عملکرد، فناوری ، یکپارچگی و پایداری آثار معماری سنتی درایران. به منظور استخراج خصوصیات این مطلب، با توجه به موضوع مخصوص هر مقاله در ابتدا با عنوان، چکیده، کلید واژه و در نهایت با نگاه اجمالی به متن مقاله اقدام شده است.نمونه‏ های مورد مطالعه در این تحقیق شامل 87 مقاله پژوهشی معتبراست که در بازه زمانی 2014-1990میلادی برای مقالات لاتین و 93-1370 برای مقالات فارسی به نگارش رسیده اند. با توجه به تحلیل آمار و نتایج بدست آمده از پژوهش حاضر، مشخص است که چه موضوعاتی در این زمینه بیشتر مورد توجه و پژوهش قرار گرفته اند. یافته های کسب شده از این پژوهش نشان می دهند که تنوع موضوعات جزئی بسیار گسترده اند. بررسی حاضر موضوعات مذکور مانند تزیینات ،پایداری و هندسه در مقالات فارسی و حجم ،روش طراحی و تزیینات در مقالات لاتین، به وفور مورد پژوهش گسترده ای قرار گرفته اند،چون این موضوعات دارای اهمیت و تاثیرگذاری در معماری سنتی ایران هستند؛ لذا لایق الگوبرداری، کاربرد و توسعه در طراحی مهندسی معماری امروزین خواهند بود.

کلیدواژه ها

فراتحلیل کاربردی، شناخت معماری، معماری سنتی ایران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.