پژوهشی در هنر کاشیکاری دوره قاجار با تاکید بر مسجد جامع زنجان
- سال انتشار: 1394
- محل انتشار: اولین کنفرانس سالانه پژوهش های معماری، شهرسازی و مدیریت شهری
- کد COI اختصاصی: AUUM01_015
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 617
نویسندگان
استادیار گروه هنر، دانشگاه پیام نور، ایران
دانشجوی کارشناسی ارشد پژوهش هنر، دانشگاه پیام نور، ایران
چکیده
هنر کاشیکاری در ایران قدمتی چند هزار ساله دارد و آغاز ساختآن به دوران باستان برمیگردد. شاهکارهای این هنر در عهد باستانآجرهای لعابدار کاخهای هخامنشیان و در دورهی اسلامی تزییناتکاشیکاری مجموعههای مذهبی مانند مساجد است .بیشترین بستر زمانی که هنرکاشیکاری ایران در آن به رونق و شکوفایی رسید دوران اسلامیاست . به دلیل افزایش روزافزون ساخت بناهای مذهبی در این دوره نیازبیشتری به حفاظت و تزیین مناسب برای بناها احساس میشد. بههمین سبب کاربرد کاشی بیش از پیش در دوران اسلامی و در دوره قاجار مورد توجههنرمندان قرار گرفت. در طی قرون متمادی انواع مختلفی از کاشیها ابداع شدند که با توجه به موقعیت زمانی و مکانی کاربردهایمتفاوتو متنوعی داشتهاند. اما امروزه برخی از این کاشیها کاربرد خود را از دست دادهاند و تعداد کمتری از آنها در تزیین بناهای مذهبی وسنتیمعاصر به کار میروند. برخی از کاشیهای مورد استفاده در تزیین بناهایمذهبی و سنتی معاصر عبارتند از:کاشی معرق،سرامیک،کاشی معقلی، کاشی هفت رنگ،و... در این پژوهش به روش توصیفی وشیوه گرداوری کتابخانه ای به بررسی کاشیهای مسجد جامع زنجان که معماری اسلامی ایران در دوره قاجار است؛ می پردازیمکلیدواژه ها
هنرکاشیکاری ،دوره قاجار ، مسجدجامع زنجان، معماری اسلامیمقالات مرتبط جدید
- بررسی علل وقوع و پیشگیری از سقوط در کارگاه های ساختمانی
- بررسی تاثیر جداسازهای لاستیکی بر پاسخ لرزهای مخازن مکعبی مایع
- بررسی تاثیر مقاومت فشاری بتن در پاسخ دینامیکی س د های بتنی وزنی با مطالعه ی موردی سد سفیدرود
- تاثیر طراحی شهری بر سلامت روان: تحلیل عناصر محیطی و رفاه شهروندان
- کاربرد فناوریهای هوشمند در بهینه سازی مدیریت و برنامه ریزی شهری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.