بررسی الگوی حرکتی تکنیک گیاکوزوکی در دو روش بااصابت و بدوناصابت مردان کاراته کای نخبه

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: همایش ملی علوم کاربردی ورزش و تندرستی
  • کد COI اختصاصی: ASSF01_192
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1150
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سالار حریری

آموزگار درس تربیت بدنی و کارشناس ارشد بیومکانیک ورزشی

داود جعفری

آموزگار درس تربیت بدنی ناحیه 3 تبریز

عباس حق شناس

کارشناس تربیت بدنی ناحیه 3 تبریز

یوسف کرامتی

کارشناس تربیت بدنی

چکیده

تکنیک گیا کوزوکی در کاراته در زمره مهارتهای پرتابی به حساب میآید بنابراین الگوی حرکتی آن نیز پرتابی میباشد. با محاسبه سرعت مفاصل (شانه، آرنج و مچ دست)، زمان متفاوتی برای سرعت اوج مفاصل که در درصدهای متفاوتی در کل زمان حرکت رخ می دهد مشاهده شده است. پس در این پژوهش محقق در پی آن است که تکنیک گیاکوزوکی دو روش بااصابت و بدون اصابت از چه الگویی حرکتی پیروی می کند؟روش شناسی: این تحقیق از نوع توصیفی- میدانی بود که جامعه آماری آن اردونشینان تیم ملی کاراته مردان ایران تشکیل میدهند. بدین منظور 16 نفر کاراتهکا به صورت هدفمند و داوطلبانه انتخاب شدند. از آزمودنیها خواسته شد تکنیک گیاکوزوکی را به میزان پنج بار با بیشترین شدت و قدرت اجرا نمایند. همچنین از آزمودنیها خواسته شد به میزان پنج بار با تمام توان به دستگاه شوت فیست وارد کند و بهترین رکورد از هرپنج اجرا مد نظر قرار گرفت. زمان سرعت اوج تکنیک با استفاده از نرم افزارSkillspector ارزیابی شد.پس از اطمینان از نرمال بودن توزیع دادهها با استفاده از آزمون کلموگروف- اسمیرنف، از آزمون ANOVA و آزمون تعقیبی بونفرونی در سطح (05/0S (با نرم افزار spss19 تجزیه و تحلیل شد.نتایج: نتایج، حاکی از آن است که رابطهی معنی داری بین درصد زمان اوج سرعت مفاصل (شانه، آرنج، مچ دست) در دو روش با اصابت و بددون اصابت وجود دارد(001/0 < p.( نتیجه گیری: نتایج حاصل از تجزیه و تحلیل با تحقیقات مشابه قبلی نشان می دهد که تکنیک گیاکوزوکی در دو روش بااصابت و بدون اصابت از الگوی زنجیرهی سنتیک پیروی می کند.

کلیدواژه ها

الگو حرکتی، گیاکوزوکی، کاراته، زنجیرهی سنتیک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.