بررسی میکروفنولوژی گل ارقام آلبالوی مجارستانی در شرایط آب و هوایی مشهد
- سال انتشار: 1384
- محل انتشار: چهارمین کنگره علوم باغبانی
- کد COI اختصاصی: BAGHBANI04_017
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1737
نویسندگان
چکیده
باغبانی و بالاخص میوه کاری از اهمیت خاصی دردنیا بر خوردار می باشد .اغلب درختان میوه مناطق معتدله ،بومی ایران بوده و یکی از منابع عمده درآمد کشاورزان محسوب می شوند .متاسفانه باید اذعان داشت که علیرغم سابقه طولانی میوه کاری در ایران، و همچنین تنوع زیاد آب و هوایی ،پیشرفتهای شایان توجهی در ارتباط با تولید انواع میوه صورت نگرفته است . گیلاس یکی از مهمترین محصولات باغبانی است که به دلیل اهمیت خاص خود همیشه مورد استقبال فراوان مردم قرار می گیرد . آلبالو با نام علمی. prunus cerasus L وگیلاس با نام علمی. prunus avium L از جهت میزان تولید جایگاه ویژه ای را در جهان دارا می باشند .افزایش مصرف گیلاس در سراسر دنیا در دو دهه اخیر ، منجر به تولید و اصلاح پایه هایی با اندازه کنترل شده ، توسعه رقم های مناسب برای نواحی جغرافیایی مختلف ، توسعه و گسترش روشهای تربیتی و مدیریتی صحیح برای تولید محصول بیشتر و بهینه و امکان نگهداری بهتر گردیده است. صفت زودرسی و ظهور در بازار به عنوان اولین میوه های بهاری و نوبری در کاشت و پرورش این درختان از اهمیت ویژه ای برخوردار است . کاشت و پرورش این درختان همانند سایر نباتات مشکلات فراوانی به همراه دارد .اگر کلیه عملیات زراعی بطور دقیق و اصولی انجام شود و درختان ایده آلی نیز به دست آیند ،بازهم عواملی هستند که محدود کننده رشد آنها و کاهش دهنده محصولشان باشند(14). با توجه به آمار موجود در کشورمان تولید گیلاس 1/200 کل تولید انواع میوه را به خود اختصاص داده است و در چند سال اخیر نیز توجه شایانی به تولید گیلاس شده است .به گونه ای که آمار 12 ساله در مورد گیلاس نشان می دهد ، سطح زیر کشت نهال 13 برابر ، سطح زیر کشت درخت بارور 7 برابر و میزان تولید 13 برابر شده است . برای انتخاب بهترین پلی نایزر انجام تحقیقاتی تحت عنوان میکرو فنولوژی گل ضروری می باشد . میکرو فنولوژی گل شامل مطالعه و بررسی تغییرات مورفولوژیکی اندام های یک گل در طول زمان می باشد . و با توجه به نتایج به دست آمده از بررسی میکرو فنو لوژی گل می توان به مواردی چون دوره فعالیت مادگی،زمان باز شدن گل،زمان شکفتن اولین بساک ، طول دوره پخش دانه گرده و...پی برد .کلیدواژه ها
مقالات مرتبط جدید
- رویکرد اخیر صیادان در تنوع بخشی بهابزار صید گرگور به منظور استحصال آبزیان خلیج فارس (بندر بوشهر)
- نقش منابع طبیعی و محیط زیست در امنیت غذایی
- تهیه فرآورده های پروتئینی از آبزیان
- بررسی پیشرفت های اخیر در پژوهشهای بیوتکنولوژی مواد غذایی
- تغییرات شیمیایی رخ داده در طی فرآیند سرخ کردن در روغن زیاد بر اساس برخی محصولات واکنش
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.