گفتمان اجتماعی نامه های ایرانی مونتسکیو، گفتمانی ایدئولوژیک

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: دوفصلنامه پژوهش های ادب و زبان فرانسه، دوره: 1، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JRF-1-2_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 749
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شیرین حقیقت کاشانی

استادیار گروه مترجمی فرانسه دانشگاه الزهرا

نسرین دفترچی

دانشجوی دکتری رشته زبان و ادبیات فرانسه دانشگاه تبریز

چکیده

نقد ادبی در حوزه جامعه شناسی روز به روز با تئوری های جدیدی مواجه می شود. نقدجامعه شناختی اکنون بر نقش ادبیات در جامعه تاکید دارد. برای تحلیل این نقش، نقدجامعه شناختی به نقد گفتمان اجتماعی روی می آورد. نامه های ایرانی مونتسکیو نمونهبارزی از گفتمان اجتماعی قرن هجدهم محسوب می شود. مونتسکیو تصویرگر شرایطجامعه فرانسه روزگار خویش است. این نویسنده، با زبانی نمادین به توصیف زیرساخت-های اجتماعی پرداخته و ارتباط بین قوانین حاکم و شرایط محیطی را به تصویر کشیدهاست. برای بررسی گفتمان اجتماعی مونتسکیو از دیدگاه مارک آنژنو ،( Marc Angenot)منتقد کانادایی، در حوزه نقد جامعه شناختی استفاده شده است. آنژنو ادبیات را به عنوانفضایی کارناوالسک در نظر می گیرد که آینه تمام نمای حقایق اجتماعی است

کلیدواژه ها

نامه های ایرانی، مونتسکیو، جامعه، گفتمان تاریخی، مارک آنژنو

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.