گرایش به فرزند آوری در کارکنان نیروی انتظامی تهران بزرگ و عوامل مؤثر بر آن

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: فصلنامه علمی پژوهشی طب انتظامی، دوره: 4، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_TEB-4-3_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 804
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

انوشیروان کاظم نژاد

استاد آمار زیستی، گروه آمار زیستی، دانشکده علوم پزشکی دانشگاه تربیت مدرس تهران، تهران، ایران

محمد غلامی فشارکی

استادیار آمار زیستی، گروه آمار زیستی، دانشکده علوم پزشکی دانشگاه تربیت مدرس تهران، تهران، ایران

ساره صمدی

کارشناس ارشد بهداشت معاونت بهداشت امداد و درمان ناجا، تهران، ایران

ندا گیلانی

دانشجوی دکتری آمار زیستی، گروه آمار زیستی، دانشکده علوم پزشکی دانشگاه تربیت مدرس تهران، تهران، ایران

چکیده

مقدمه: گرایش به فرزندآوری در هر جامعه ای به عنوان یکی از مسائل مهم اجتماعی مطرح بوده و شناسایی و بررسی عوامل مؤثر بر آن دارای اهمیت زیادی در عرصه پژوهش های اجتماعی می باشند. از این رو این مطالعه با هدف بررسی گرایش به فرزندآوری کارکنان نیروی انتظامی تهران بزرگ و عوامل مؤثر بر آن انجام گرفته است. مواد و روش ها: این مطالعه مقطعی بر روی 384 نفر از کارکنان متأهل پلیس تهران در سال 1393 انجام پذیرفت. در این مطالعه افراد با استفاده از نمونه گیری خوشه ای دومرحله ای، انتخاب و به دو پرسشنامه فرم اطلاعات دموگرافیک و پرسشنامه خودساخته انتظار، نگرش و گرایش به فرزندآوری پاسخ دادند. یافته ها: این مطالعه شامل 384 نفر (181 نفر (47 درصد) زن و 203 نفر (53 درصد) مرد- 185 نفر (48 درصد) کارکنان صفی و 199 نفر (52 درصد) ستادی) با میانگین سنی 34 سال ومیانگین سابقه کاری 11 سال بود. در این مطالعه متغیرهایی چون کمتر بودن مدت زمان فعالیت روزانه، هم قوم بودن زن و شوهر، نوع استخدام رسمی یا پیمانی، داشتن فعالیت ستادی، افزایش انتظار و نگرش به فرزندآوری، افزایش بعد خانوار قبل از ازدواج، افزایش رتبه نظامی، شن ایده آل برای بچه دار شدن، تفاوت سنی کمتر با همسر، افزایش تعداد فرزند ایده آل نشان دهنده رابطه مثبت معنی دار با گرایش به فرزندآوری بودند. همچنین در این مطالعه متغیرهای جنسیبت، سن، سابقه کار، رتبه تولد فرد در خانواده، سن ازدواج با گرایش به فرزندآوری رابطه نشان ندادند. نتیجه گیری: با توجه به نتایج، برنامه ریزی جهت تقویت موارد افزایش دهنده فرزندآوری توصیه می گردد. همچنین با توجه به وجود رابطه مثبت بین انتظار و نگرش بر گرایش به فرزندآوری، لزوم تقویت این دوعامل پیشنهاد می گردد.

کلیدواژه ها

نگرش، انتظار، ازدواج، مجرد، پلیس، گرایش به فرزندآوری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.