بررسی مدیریت نگهداشت تجهیزات پزشکی در بیمارستان های ناجا

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: فصلنامه علمی پژوهشی طب انتظامی، دوره: 3، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_TEB-3-2_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 779
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احمد عامریون

دانشیار، مدیریت خدمات بهداشتی و درمانی، مرکز تحقیقات سلامت، دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (عج)، تهران، ایران

روح الله زابلی

استادیار، مدیریت خدمات بهداشتی و درمانی، مرکز تحقیقات سلامت دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (عج)، تهران، ایران

محمد شکری

دانشجوی دکترای مدیریت خدمات بهداشتی و درمانی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (عج)، تهران، ایران- نویسنده مسئول

علی عقیقی

دانشجوی دکترای مدیریت خدمات بهداشتی و درمانی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (عج)، تهران، ایران

چکیده

مقدمه: یکی از گلوگاه های عمده هزینه بری نظام سلامت؛ تجهیزات پزشکی بوده و بیش از 30% هزینه های هرتخت بیمارستان در سال سهم تجهیزات است. با توجه به اهمیت موضوع، هدف این مقاله بررسی وضعیت مدیریت نگهداشت تجهیزات پزشکی برای تصمیم گیری و سیاست گذاری مسئولین است. مواد و روش ها: پژوهش از نوع مشاهده ای- مقطعی است. محیط پژوهش بیمارستان های ناجا، با تعداد نمونه 190 نفر که به روش سرشماری انجام شد. برای گردآوری اطلاعات از پرسشنامه خود ساخته، مصاحبه، مشاهده اسناد ومدارک استفاده شد. و روایی و پایایی آنها توسط آزمون های اعتبار محتوا و باز آزمایی تأیید گردید. تحلیل داده ها با استفاده از آمار توصیفی و استنباطی (تحلیل واریانس یک طرفه، ازمون t مستقل و همبستگی پیرسون) و توسط نرم افزارهای Excel و SPSS صورت گرفت. یافته ها: یافته ها در زمینه ی ابعاد مدیریت نگهداشت نشان می دهد که بین میانگین امتیازات داده شده به ابعاد مدیریت در بیمارستان ها اختلاف معنی داری وجود دارد و بیمارستان 1 (ایران) بالاترین میانگین امتیاز و بیمارستان 7 (ولی عصر) کمترین میانگین امتیاز را دارا بود و میانگین امتیاز بقیه بیمارستان ها در بین این دو بیمارستان قرار داشت. همچنین بعد هدایت و هماهنگی با میانگین 3/28 بالاترین امتیاز و برنامه ریز با میانگین 2/84 کمترین امتیاز را دارا است. میانگین امتیازات داده شده در مردها بیشتر از زن ها بود. وضعیت، تأهل، تحصیلات، نوع مدرک تحصیلی و نوع استخدام تأثیری بر امتیازدهی نداشت. بین سن و سنوات خدمتی با امتیازدهی به ابعاد مدیریت همبستگی وجود نداشت. در آخر اینکه 68/6 درصد موافق چارت سازمانی فعلی مدیریت نگهداشت و 31/4 درصد مخالف چارت فعلی بودند. نتیجه گیری: بیمارستان های ناجا در ابعاد مدیریت نگهداشت تجهیزات پزشکی در وضعیت مناسبی قرار دارند. با این وجود بایستی در جهت ارتقاء این وضعیت تلاش بیشتری صورت گیرد و ضمن توجه مستمر به امر آموزش، در راستای بهبود ابعاد مدیریت نگهداشت و همچنین چارت سازمانی آن گام برداشته شود.

کلیدواژه ها

مدیریت نگهداشت، تجهیزات پزشکی، بیمارستان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.