پوشش زنان در ایران باستان؛ (مطالعه موردى دوره هخامنشیان)

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: فصلنامه تحقیقات فرهنگی ایران، دوره: 4، شماره: 15
  • کد COI اختصاصی: JR_IJCR-4-15_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 799
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شهرام جلیلیان

استادیار گروه تاریخ دانشگاه شهید چمران اهواز

سیدعلی فاطمی

عضو هیئت علمى پژوهشکده مطالعات فرهنگى و اجتماعى وزارت علوم، تحقیقات و فناورى

چکیده

این مقاله با رویکرد مطالعه تاریخى توصیفى، به مطالعه نوع پوشش زنان ایران در دورههخامنشیان مى پردازد. در این پژوهش کوشش شده با نگاهى تحلیلى به همه منابعى کهآگاهى هایى را درباره پوشش و نوع جامه زنان هخامنشى به دست مى دهند، پس از طرحپیش زمینه تاریخى قدرت گرفتن هخامنشیان و پرداختن به تضاد دیدگاه یونانیان و ایرانیاندرباره زندگى زنان هخامنشى، همه بازنمایى هاى زنان در داده هاى باستا ن شناختى هخامنشیانمورد مطالعه قرار گرفته و توصیف دقیقى از پوشش و جامه زنان هخامنشى ارائه شود.یافته هاى پژوهش که بر اساس مطالعه و واکاوى منابع تاریخى و بازنمایى هاى گوناگون زنان درداده هاى باستان شناختى هخامنشیان همچون سنگ نگاره ها و نقش مهرها انجام گرفته، به روشنىنشان مى دهد زنان ایرانى با وجود برخوردارى از همه فعالیت هاى سیاسى و اقتصادى گستردهو همچنین آزادى هاى بسیار در زندگى، از پوشش و جامه هاى ویژه اى استفاده مى کردند کهکاملا بدن آنها را مى پوشانیده است. وجود چنین پوششى، برخاسته از این نگرش بوده که درحقیقت زنان ایرانى دوره هخامنشیان چون برهنگى و تن نمایى را زشت و ناروا مى شمردند،از جامه اى استفاده مى کردند که بدن آنها را به خوبى مى پوشانید.

کلیدواژه ها

ایران باستان، هخامنشیان، زنان، سنگ نگاره ها، نقش شهرها، پوشش، جامه هاى زنان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.