ارتباطات بین دانشگاهی و نقش آن در گسترش همکاری های فرامرزی

  • سال انتشار: 1387
  • محل انتشار: فصلنامه تحقیقات فرهنگی ایران، دوره: 1، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_IJCR-1-2_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 643
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی خورسندی طاسکوه

عضو گروه توسعه علوم انسانی پژوهشکده مطالعات فرهنگی و اجتماعی

محمدجواد لیاقتدار

عضو گروه علوم تربیتی و روانشناسی دانشگاه اصفهان

چکیده

زیستن در عصر صورت بندی های نوین اجتماعی، بدون ارتباط با دیگر فرهنگ ها و تمدن ها،تقریباً ناممکن به نظر می رسد. امروزه دستیابی به پیشرفت و توسعه نیز مستلزم برخورداریاز سطحی مؤثر از همکاری ها و تعاملات برو ن مرزی است. از لحاظ فلسفی و تاریخی، نهاددانشگاه، هم از منظر کارکردی و هم از منظر رویکردی، دارای سابق های طولانی در زمینهارتباطات، تبادلات و نزدیکی ملت ها و فرهنگ ها به شمار می رود. یکی از مؤلفه های مهمی کهامروزه می تواند به شکل روشمند و علمی، موجب نزدیکی عناصر مختلف تمدنی و فرهنگیشود، مبادلات بین دانشگاهی است. مقاله پژوهشی تحلیلی پیش رو، درصدد پاسخگویی به اینپرسش محوری است که با بازشناسی و تقویت کدام یک از نشانگرهای دانشگاهی می توان بهسطح بالاتری از همکاری های فرامرزی بین دانشگاهی دست یافت. روش پژوهش این مقاله،توصیفی و از نوع پیمایشی است و جامعه آماری آن را اعضای هیئت علمی دانشکده های علومانسانی دانشگاه های دولتی ایران تشکیل داده اند. همچنین از روش گردآوری اطلاعات کیفینیز استفاده شده است. برای تجزیه و تحلیل داده ها نیز از تکنیک های آماری، در دو سطح آمارتوصیفی و آمار استنباطی بهره برد ه ایم.

کلیدواژه ها

دانشگاه، همکاری های فرامرزی، مبادلات علمی و فرهنگی، استادان دانشگاهی، کارکردهای فرامرزی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.