بررسی و تحلیل زیورآلات عصر آهن مارلیک و املش

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دومین همایش ملی باستان شناسی ایران
  • کد COI اختصاصی: NCAI02_125
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1478
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زینب ببری

کارشناس ارشد باستان شناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ابهر

چکیده

مطالعات زیادی در ارتباط با دوران عصر آهن ایران صورت گرفته است اما به طور خاص موضوع زیور آلات به خصوص زیورآلات در حوزه ی شمال کشور کمتر مورد توجه بوده است.طی بررسی های انجام شده بر روی زیورآلات موجود در موزه رشت که مربوط به محوطه باستانی مارلیک و زیورالات گورستان های املش در گیلان می شود میتوان به نقاط تشابه در نوع ساخت، شکل، زیور آلات دو منطقه دست یافت. زیورآلات عمدتا به شکل دستبند، گوشواره، سنجاق، گردنبند و زیور های لباس می باشند که هر یک بازگوی نوعی فن شناسی در حوزه زیورآلات هستند. در این تحقیق کوشش شده با بررسی و مقایسه زیورآلات در این دو منطقه به خواستگاه اولیه و تشابهات و تفاوتهای این اشیا دست یافته تا بتوان فرهنگ استفاده از این اشیا و محل ساخت آنها را شناسایی کرده و با فرهنگ های مناطق همجوار مقایسه نمود. بدیهی است دستیابی به روش کار و توسعه فرهنگی آن در دیگر مناطق باستانی استان گیلان از جمله تحقیقات انجام شده خواهد بود.

کلیدواژه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.