بررسی و تبیین دوره کالکولیتیک در دامنه های شمالی قره داغ (هوراند)

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دومین همایش ملی باستان شناسی ایران
  • کد COI اختصاصی: NCAI02_036
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 640
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضا سلمانپور

دانش آموخته کارشناسی ارشد باستان شناسی دانشگاه تهران

سیده زهرا ابطحی

دانش آموخته کارشناسی ارشد باستان شناسی دانشگاه تهران

بهروز عمرانی

عضو هیئت علمی سازمان میراث فرهنگی

چکیده

داده های مورد مطالعه در این نوشتار حاصل پروژه بررسی باستان شناسی شهرستان هوراند به سرپرستی نگارنده گان (سلمانپور، ابطحی) است که در سال 1392 به درخواست سازمان میراث فرهنگی استان آذربایجان شرقی انجام پذیرفت. طی انجام این بررسی 18 محوطه متعلق به دوره مس سنگ در این شهرستان که از لحاظ جغرافیایی در دامنه های شمالی کوه های قره داغ واقع شده است، شناسایی گردید در این خصوص پس از شناسایی محوطه ها و بررسی دقیق داده های فرهنگی حاصل از آنها، پراکندگی و تراکم آنها با استفاده از سیستم اطلاعات جغرافیایی (GIS)، در نقشه 1/25000تعیین گردید. سپس به بررسی مولفه های طبیعی و محیطی موثر در شکل گیری این استقرارها جهت ترسیم الگوی استقراری دوره کالکولیتیک در منطقه، با استفاده از روش تحلیل جذب زیست محیطی و تحلیل اندازه و سلسله مراتب استقرارها پرداخته شده است.

کلیدواژه ها

هوراند، بررسی باستان شناسی، دوره مس سنگ، متغییرهای طبیعی و محیطی، تحلیل الگوی استقرار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.