تقسیم بندی و برآورد غلظتهای مختلف PM10 بادهای صدوبیست روزه سیستان در شهرستان زابل بر اساس جدول هافمن و همچنین شاخص بهداشتی کیفیت هوا .(AQHI)

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی گرد و غبار
  • کد COI اختصاصی: TICD01_051
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 775
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

غلامرضا گودرزی

دانشگاه جندی شاپور اهواز/دانشکده بهداشت/گروه بهداشت و محیط، اهواز، ایران

حیدر ملکی

دانشگاه شهید چمران اهواز/دانشکده مهندسی علوم آب/دانشجوی ارشد محیط زیست، اهواز، ایران

جواد سلیمی

دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه / دانشکده بهداشت/ کارشناس ارشد بهداشت محیط، تربت حیدریه

محمد غیبی

دانشگاه فردوسی مشهد/دانشکده مهندسی/ دانشجوی ارشد محیط زیست، مشهد، ایران

چکیده

در این مطالعه تحلیلی با تقسیم بندی غلظت های مختلف PM10 توسط نرم افزار Excel بر اساس تقسیمبندی هافمن طوفان های رخدادی را در مدت زمان بادهای 120 روزه سیستان به طور تقریبی از 15 خرداد (5,4 Jun) تا 15 مهر (7 October) برای سه سال متوالی 1389 (2010) , 1390(2011) , 1391(2012) را بدست می آوریم و همچنین شاخص بهداشتی کیفیت هوا (AQHI) برای ریسک های مختلف در این مدت زمان برای این سه سال محاسبه میشود، برای بدست آوردن داده های ناقص از دو نوع میانگین گیری استفاده شده است. درنهایت بحث و نتیجه گیری در مورد نوع طوفان های غالب و تعداد روزهای ریسک های غالب AQHI برآورد سیر تغییرات AQHI و PM10 با رگرسیون خطی دادها توسط نرم افزار Excel مشخص می شود و اینکه هوای شهرستان زابل به هنگام وزش بادهای 120 روزه خیلی نا به سامان است در این مدت چهار ماهه 89.68 درصد دارای ذرات PM10 بالاتر از 200μg/m3 است و غالب طوفان های آن از نوع DS1 و DS2 هستند. وشاخص بهداشتی کیفیت هوا AQHI نیز برای ریسک های بالا و خیلی بالا در این مدت چهار ماهه 83.84 درصد است که اصلی ترین علت در ابتلا به بیماریهای مختلف ریوی و مهاجرت فصلی و دیگر خسارت های بهداشتی و اقتصادی است.

کلیدواژه ها

بادهای 120 روزه سیستان، ریزگرد (PM10) زابل، شاخص بهداشتی کیفیت هوا (AQHI)

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.