بررسی چگونگی وقوع پدیده گرد و غبار و فراوانی آن، همچنین تاثیر آن در تغییر کیفیت هوای محیط در استان خوزستان

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی گرد و غبار
  • کد COI اختصاصی: TICD01_042
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 674
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم شجاعی

اداره کل هواشناسی استان کهگیلویه و بویراحمد، یاسوج، ایران

فرج داله شکوهی پور

اداره کل هواشناسی استان کهگیلویه و بویراحمد، یاسوج، ایران

علی کرمی

اداره کل هواشناسی استان کهگیلویه و بویراحمد، یاسوج، ایران

خدیجه یاریجو

اداره کل هواشناسی استان کهگیلویه و بویراحمد، یاسوج، ایران

چکیده

یکی از نواحی ایران که تحت تاثیر پدیده گردو غبار به دلیل شرایط خشکسالی های اخیر قرار گرفته است استان خوزستان است. تداوم توفان های گرد و غبار سبب بروز اثرات نامطلوب زیستی و بروز خسارات درزمینه های کشاورزی، صنعتی، حمل و نقل،مخابرات و همچنین مشکلات بهداشتی گردیده است. در این مقاله به بررسی چگونگی وقوع پدیده گرد و غبار و فراوانی آن، همچنین تاثیر آن در تغییر کیفیت هوای محیط در دوره 2099-1996 در استان خوزستان پرداخته شده است. نتایج نشان داد که میانگین تعداد روزهای گرد و غبار در استان خوزستان در این دوره 44 روزدرسال است ومیانگین سالانه روزهای گردوغباری درایستگاه دزفول با 85/6 روز، بیشترین تعداد و ایستگاه ایذه ، با میانگین 21/5 روز، کمترین تعداد را دارد. در سالهای اخیر در استان خوزستان غلظت ذرات گردوخاک خیلی بیشتتر از حد استاندارد جهانی آن شده است به گونه ای که حداکثر شدت آلودگی از 14/6 برابر حد مجاز سال 1380 به 62/4 برابر آن در سال 1387 رسیده است. تعداد رخداد فزونی غلظت گردوغبار از استاندارد جهانی از 6 مورد در سال 1380 به 42 مورد در سال 1387 رسیده است همچنین حداکثر زمان تداوم آن از 2 شبانه روز در سال 1380 به 10 شبانه روز در سال 1387 رسیده است. هرچند که در سال 1388 نسبت به سالهای 1386 و 1387 مقداری کاهش مشاهده می شود.

کلیدواژه ها

پدیده گردوخاک، تداوم ، خوزستان، دید افقی،غلظت، فراوانی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.