مقایسه میزان جذب نور در نقاط کوانتومی تک لایه و دو لایه

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی مهندسی و علوم کاربردی
  • کد COI اختصاصی: ICEASCONF02_010
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 618
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

راضیه کمایی

دانشجوی کارشناسی ارشد برق گرایش الکترونیک، دانشگاه علامه محدث نوری

سید صالح قریشی

عضو هیئت علمی برق گرایش الکترونیک دانشگاه آزاد اسلامی واحد نور

شهریار تمندانی

عضو هیئت علمی برق گرایش الکترونیک دانشگاه علامه محدث نوری

چکیده

گرافن و ساختارهای نانوی آن امروزه مورد علاقه بسیاری از محققین می باشد. داشتن خواص نوری و الکترونیکی جالب و انعطاف پذیر آن باعث شده است تا در آینده کاربردهای زیادی از این ترکیب را شاهد باشیم. این ترکیبات در بسیاری از کاربردهای الکترونیکی و نوری نظیر لیزرها مورد استفاده قرار می گیرند. در این مقاله به بررسی ویژگی نوری شامل هدایت الکتریکی نوری و ضریب جذب فوتون در نقاط کوانتونی گرافنی می پردازیم. در اینجا با استفاده از رابطه کوبو و استخراج یک عبارت بسته جهت محاسبه سطوح انرژی، توانستیم هدایت نوری در نقاط کوانتومی گرافن را بدست بیاوریم. برای این منظور بصورت ابتدا بصورت ادامه به کمک چگالی حالت ها در نقاط کوانتومی که در اینجا با یک روش جدید محاسبه شده است، به محاسبه ضریب جذب فوتون درنقاط کوانتومی یک لایه، دولایه می پردازیم وابستگی ضریب جذب به شعاع نقاط کوانتومی و تعداد لایه ها و آرایش پشته ها در این ناتیج دیده میشود. می شود که با تغییرات در شعاع نقاط کوانتومی تک لایه و دو لایه میزان جذب در آنها تغیر می کند بطوریکه با کاهش شعاع این نقاط شاهد شیفت آبی در منحنی های جذب می باشیم. با توجه به اینکه در تحقیقات صورت گرفته عمدتاشعاع این نقاط ۴n In الی ۱۵nm گزارش شده است ما نیز محاسبات خود را در این رنج انجام داده ایم.

کلیدواژه ها

نقاط کوانتومی گرافنی، ضریب جذب، گرافن، گرافن دولایه و تک لایه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.