تشخیص بیماریهای غده تیرویید با استفاده از یک شبکه عصبی– فازی ترکیبی مبتنی بر تحلیل تفکیک‌کننده خطی

  • سال انتشار: 1386
  • محل انتشار: چهاردهمین کنفرانس مهندسی پزشکی ایران
  • کد COI اختصاصی: ICBME14_104
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2203
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نصرت اله فرقانی

دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی

محمد تشنه لب

دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی

حمید ابریشم یمقدم

دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی

منوچهر نخجوانی

دانشگاه علوم پزشکی تهران

چکیده

غده تیرویید یکی از مهمترین غدد درو نریز بدن است که دو هورمون بنام تیروکسین و تری یدوتیرونین تولید می کند. این هورمونها تاثیر شدیدی بر روی بسیاری از ارگانهای اساسی و متابولیسم بدن دارند. بطرری که عدم تشخیص به موقع عملکرد غی رطبیعی تیرویید، می تواند عوارض جبران ناپذیری برای بیمار در پی داشته باشد و منجر به مرگ وی گردد. بنابراین تشخیص بهنگام و صحیح بی نظمی های تیرویید بر پایه تستهای آزمایشگاهی و علایم بیماری امری حیاتی است. تاکنون روشهای زیادی برای تشخیص بیماریهای غده تیرویید بکار گرفته شده اند. در اینجا از یک روش هوشمند ترکیبی بنام شبکه عصبی –فازی برپایه تفکیک کننده خطی (LDA) استفاده می کنیم که قابلیت استخراج قواعد فازی بصورت خودکار را دارد. پارامترهای شبکه که شامل پارامترهای مقدمه و تالی هستند با روش پس انتشار خطا (گرادیان نزولی) آموزش می بینند. از آنجایی که در داده های موجود تعداد ویژگیها بسیار زیاد است. برای جلوگیری از پیچیدگی شبکه از روش تحلیل تفکیک کننده خطی برای کاهش ابعاد فضای ورودی استفاده شده است که در آن با نگاشت داده های تیرویید به فضای جدید، ابعاد فضا کاهش می یابد. الگوریتم پیشنهادی با استفاده از سه دسته داده تیرویید ارزیابی شده است .نرخ بازشناسی الگوریتم پیشنهادی با بیشینه نرخ بازشناسی سایر دسته بندی کننده ها قابل مقایسه است.

کلیدواژه ها

غده تیرویید، شبکه عصبی –فازی، تحلیل تفکیک کننده خطی و استخراج ویژگی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.