تاثیر کپسوله کردن باکتری های پروبیوتیک بر خواص فیزیکوشیمیایی و حسی ماست

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی علوم و مهندسی
  • کد COI اختصاصی: ICESCON04_020
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1061
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

لیلا امین الاسلامی

کارشناس ارشد مهندسی کشاورزی علوم وصنایع غذایی دانشگاه آزاد اهواز

اصغر خسروشاهی اصل

استاد گروه صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه

شهین زمردی

استادیار بخش فنی و مهندسی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان غربی

چکیده

در این پژوهش تأثیر کپسوله کردن دو باکتری بیفید وباکتریوم لاکتیس (LAFTI-B94) و لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس (LAFTI-L10) بر خواص فیزیکوشیمیایی و حسی ماست در طول ۲۸ روز نگهداری در دمای ۵۱ درجه سانتی گراد بررسی گردید. . تیمارها عبارت بود از C (کنترل)، BL، BLC به ترتیب ماست حاوی بیفید وباکتریوم لاکتیسی به صورت آزاد و کپسوله شده، LA و LAC به ترتیب ماست حاوی لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس به صورت آزاد و کپسوله شده. نتایج بدست آمده نشان داد که باکتریهای آزاد در طول نگهداری بطور معنی داری موجب کاهش pH و افزایش اسیدیته شد (۰/۰۵ P). که تاثیر لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوسی بیشتر بود. بر اساس نتایج ارزیابی حسی در ماست، از نظر امتیاز طعم بین نمونه ها اختلاف معنی داری وجود داشت (۰/۰۵ کP). بطوریکه پروبیوتیک های آزاد بطور معنی داری دارای امتیاز طعم بالاتری بودند. بیشترین امتیاز طعم را نمونه های حاوی لاکتوباسیلوسی اسیدوفیلوس به فرم آزاد کسب نمودند (۰/۰۵ P). همچنین باکتریهای پروبیوتیک کپسوله شده بطور معنی داری موجب افزایش ویسکوزیته ماست نسبت به نمونه کنترل شدند(۰/۰۵ P).

کلیدواژه ها

باکتری پروبیوتیک، خواص فیزیکوشیمیایی و حسی، کپسوله کردن

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.