مطالعه تطبیقی فرایندهای مدیریت دانش و ارائه یک مدل ژنریک جهت انباشتسرمایه های دانشی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: نهمین کنگره پیشگامان پیشرفت
  • کد COI اختصاصی: KPIP09_157
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 559
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد طالاری

دانشجوی دکتری و دبیر انجمن علمی دانشجویی مدیریت استراتژی ، دانشگاه تربیت مدرس

چکیده

در عصر دانایی و دانش محوری، مدیریت دانش در اولویت سازمانها قرار گرفته است. در واقع سرمایه فکری ومدیریت دانش به موضوع بسیار مهمی در عرصه فعالیتهای راهبردی سازمان ها تبدیل شده است. نظام جمهوری اسلامی ایران نیز پیشرفت دانایی محور سرلوحه برنامه های خود قرار داده است. بنابراین انتظار می رود مجموعه دولت و سازمان های مربوطه نیز دانش را به عنوان سرمایه تلقی کنند و نسبت به مدیریت آن اقدام نمایند. اما یک از نکاتی که در اجرای پروژه های مدیریت دانش بسیار مهم و حائز اهمیت بوده و می تواند موفقیت این پروژه ها راتحت تاثیر قرار دهد انتخاب یک مدل و متدلوژی مناسب و پیروی از ان است. از آنجا که تا کنون مدل های مدیریت دانش متعددی توسط خبرگان و سازمان های موفق ارائه شده است انتخاب یک مدل مناسب از بین این تعداد بخصوص برای سازمان هایی که فاقد تجربه قبلی مدیریت دانشی هستند بسیار مشکلی بوده و حتی ممکن است این سازمانها را دچار سردرگمی نماید. لذا در این مقاله چندین مدل از مهمترین و معتبرترین مدلهای مدیریت دانش مورد بررسی قرار گرفته است و براساس مطالعه تطبیقی و مقایسه این مدلی ها، مدلی ژنریک مدیریت دانش ارائه گردیده است.

کلیدواژه ها

مدیریت دانش، فرایند مدیریت دانش، مدل ژنریک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.