بررسی عوامل مؤثر در جذب جهانگردان خارجی به کشور ایران به عنوان راهی برای درآمدزایی و اشتغال بیشتر جوانان کشور

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: نهمین کنگره پیشگامان پیشرفت
  • کد COI اختصاصی: KPIP09_133
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 535
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی اسماعیلی خوشمردان

کارشناس ارشد رشته علوم اقتصادی دانشگاه شهیدبهشتی

رقیه اکبری افروزی

دانشجوی دوره کارشناسی ارشد رشته علوم اقتصادی دانشگاه شهیدبهشتی

چکیده

با توجه به درصد بالای بیکاری جوانان کشور، لازم است با استفاده از تمام امکانات در جهت رفع محرومیت، ایجاداشتغال و کسب درآمد از طرق مختلف اقدام شود. در این راستا گسترش صنعت گردشگری به عنوان صنعتی که با حوزه های اقتصاد،فرهنگ، محیط زیست و خدمات در تعامل است. از اهمیت فراوانی برخوردار است. تجربیات سایرکشورهای جهان نیز نشان داده که ته سعه صنعت گردشگری در هر منطقه باعت رشد و پیشرفت اقتصادی و اجتماعی آن ناحیه گردیده است و بنابراین می تواند به عنوان یکی از ابزارهای اصلی در کشور ایران برای ایجاد اشتغال مورد توجه قرار گیرد. یکی از مزیتهای بخش خدمات، متنوع سازی بخش های اقتصادی، افزایش بہرہ وری و رشد اقتصادی، اشتغال زایی، تعامل فرهنگ ها، حفظ محیط زیست و در مجموع توسعه پایدار میباشد. از این رو توسعه صنعت گردشگری می تواند کشورمان را در رسیدن به این اهداف یاری رساند. در این پژوهش به بررسی از. عوامل مؤثر بر تقاضای جهانگردان خارجی ایران در کوتاه مدت و بلندمدت پرداخته شده است. بدین منظوراز الگوی خود توضیحی با وقفه های گسترده برای تخمین روابط استفاده شده است متغیر های مورد استفاده در این پژوهش تعداد توریست های ورودی به ایران درآمد سرانه در جهان خارج هزینه واسطه بخش حمل و نقل نرخ برابری ارز غیررسمی و شاخص توسعه انسانی می باشند. نتایج پژوهش نشان می دهد که: نرخ برابری ارز غیررسمی،متغیر مجازی برأى وقوع انقلاب اسلامی و دوران جنگ تحمیلی در ایران، شاخص توسعه یافتگی ایران، درامد سرانه جهان خارج و هزینه توریست در کشور به ترتیب بیشترین تاثیر را در جذب توریست به ایران داشته اند

کلیدواژه ها

گردشگری، اشتغال، رشد اقتصادی، تابع تقاضا، ARDL

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.