جایگاه افسردگی در طب سنتی ایران

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: نهمین کنگره پیشگامان پیشرفت
  • کد COI اختصاصی: KPIP09_129
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 3179
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حدیث رضایی

کارشناسی زیست شناسی دانشگاه جیرفت

آرمین عرب

دانشجوی کارشناسی فناوری اطلاعات

چکیده

هدف این پژوهش بررسی اثربخشی و درمان بیماری های روانی در طب سنتی به روش کتابخانه ای است در این راستا آثار مکتوب دانشمندان پیشین مسلمان ایرانی از جمله حکیمان و برخی از آثار مکتوب «ابوزید بلخی، رازی،ابن سینا، جرجانی و عقیلی خراسانی دانشمندان معاصر مورد استفاده قرار گرفته است. علاوه بر ارائه روشی درمانی طب سنتی به روش درمان دارویی متداول امروزی و عوارض جانبی آن نیز اشاره شده است. در بررسی انجام شده معلوم گردید که طب سنتی و اسلامی بیشتر به جنبه پیش گیری توجه دارد و در درمان به دنبال رفع علل بیماری هاست نه فقط رفع علایم آن ها و حکیمان علاوه بر نقشی دارو در سلامتی روانی بیماران به نقشی عوامل محیطی و . روانی مانند نور، آب و هوای محل سکونت بیمار، رنگ اتاق و لباس بیمار، بوها و صداهای ملایم و آهنگ های موزون،رژیم غذایی، خواب، ورزش و ماساژ، حمام کردن و طرز برخورد اطرافیان بیمار سهولت و سرعت بخشد و سبب کاهش مدت و هزینه گردد. افراد سالم و بیمار نیز با بهره گیری از این طب می توانند در جهت حفظ و بهبود سلامت ، روان خود گام های مؤثری بردارند. از سوی دیگر با بهره گیری از این طب، بیماران مبتلا به اختلالات روانی علاوه بر دور ماندن از عوار ض جانبی داروهای شیمیایی در زمان کوتاه تری نسبت به درمان های متداول امروزی درمان می شوند. اختلال افسردگی اساسی از شایع ترین سندرم های روانپزشکی می باشدکه در صورت عدم درمان، اختلالات زیادی را در عملکرد فرد به وجود می آورد. درمان رایج این اختلال شامل مهارکننده های انتخابی بازجذب سروتونین ضد افسردگی های سه حلقه ای و مهار کننده منوآمینواکسیداز می باشدبرخی از محققان درمان های گیاهی را نیز توصیه نموده اند، در طب سنتی ایران از زعفران،اسطوخودوس، افشرده پرتقال به عنوان یک عامل بالابرنده خلق و نشاط آوریاد می شود و همچنین با اثر بخشی افشرده پرتقال در درمان اختلال افسردگی اساسی انجام شد و می توان به بررسی اثرات زعفران بر روی حافظه و به خصوص اثرآن بر روی هیپوکامپ پرداخت و همچنین به اثر بخشی اسطو خودوس در درمان افسردگی خفیف تا متوسط پرداخت.

کلیدواژه ها

طب سنتی، بیماری های روانی، درمان افسردگی، عوامل محیطی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.