هندسه تعلیم و تربیت در اندیشه دینی و چشم انداز قرآنی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: نهمین کنگره پیشگامان پیشرفت
  • کد COI اختصاصی: KPIP09_063
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 588
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احمد عباسی دره بیدی

کارشناس ارشد شیعه شناسی/گرایش جامعه شناسی، دانشگاه اصفهان، ایران، نویسنده مسئول

اکبر عباسی دره بیدی

کارشناس مهندسی مدیریت و آبادانی روستاها، پیام نور مرکز تیران؛ -

نجمه ابراهیمی

کارشناس علوم اجتماعی/ گرایش پژوهشگری، دانشگاه اصفهان. -

چکیده

آداب و روشهای تعلیم و تعلم از مسائل مهم در حوزههای زیربنایی و پیشرفت است که توجه و پای بندی به آن، راه رسیدن به سایر مؤلفه های دیگر را هموار میسازد؛ چرا که انسان اجتماعی آفریده شده است و به همین خاطر، تعلیم و تربیت او یک ضرورت اجتناب ناپذیر برای زیستن در کنار دیگران می باشد. از انجایی که دین اسلام کامل ترین دین و دستوراتش جامعه ترین دستورات هستند و پیشوایان و امامان معصوم علیهم السلام برترین بیان ها را در این باره داشته اند، هدف این نوشتار بررسی هندسه تعلیم و تربیت در اندیشه دینی و چشم انداز قران میباشد. روش پژوهش توصیفی - تحلیلی است که سعی نموده است با استفاده از منابع کتابخانه ای با محوریت قرآن و کتب حدیثی و منابع علمی معتبر به بررسی موضوع بپردازد. از منظر قران کریم و روایات، تعلیم و تربیت یک نیاز و ضرورت اخلاقی برای بقاء وتدوم زندگی است و امری است که باید قبل از انعقاد نطفه و هنگام انتخاب همسرمتوجه آن بود و از تاثیر غذا و محیط و سایر عوامل دخیل درآن غافل نشد زیرا که مجموعه این فاکتورها دراین امر مؤثر هستند. از طرفی ایمان و مذهب؛ و الگو گرفتن از دستورات و سیره معصومین علیهم االسلام و توجه به دستورات قرآن ضامن اجرای صحیح آن می باشد و انتخاب الگوی شایسته مانند ائمه علیهم السلام رسیدن به هدف را تسریع می نماید.

کلیدواژه ها

تعلیم و تربیت، قرآن، ائمه معصومین، تعالیم دینی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.