بررسی نقوش جانوری بر روی سفالینههای دوره مس-سنگی فلات مرکزی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: نخستین کنفرانس بین المللی گردشگری، جغرافیا و باستان شناسی
  • کد COI اختصاصی: ITUR01_018
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1073
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آذرمیدخت فتاحی

دانشجوی کارشناسی ارشد، تاریخ هنر، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شبستر

غلامعلی حاتم

دکتری تاریخ هنر، استاد مدعو گروه تاریخ هنر، دانشگاه شبستر

چکیده

در مس – سنگی ، در فلات مرکزی ایران استفاده از نقوش جانوری بطور چشمگیری برروی سفالینه ها افزایش پیدا می کند. این نقوش زمانی به صورت تک نقش ( تنها نقش جانوری) و گاهی توام با دیگر نقوش ( نقوش هندسی، نباتی، انسانی و گاهی ترکیبی از چند عنصری نقشی) برروی سفالینه ها نقش بسته می شدند. این نقوش ابتدا با ویژگی ساده و آغازین برروی سفالینه ها نمود پیدا کرده و به مرور زمان، با فرهنگ و اعتقادات زمان درآمیخته شدند و راه کمال را پیمودند و مفهومی خاص از دیدگاه هنرمند و تفکرات وی و جامعه ی او را منعکس می کردند. نگارند گان در این پژوهش در پی آن هستند که نقوش جانوری نقش شده برروی سفالینه فلات مرکزی ایران را در دوره مس - سنگی را به منظور دستیابی به این مهم که هدف از کشیدن این نقوش چه بوده، و آیا این نقوش صرفاً جنبه تزئینی داشته اند، یا خیر؟، مورد بررسی قرار دهند و به تکمیل مطالعات انجام شده در این راستا بپردازند.

کلیدواژه ها

فلات مرکزی، مس سنگی، سفالینه، نقوش جانوری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.