مروری بر بکارگیری هزینه یابی بر مبنای فعالیت زمان گرا در سازمان های خدماتی
- سال انتشار: 1395
- محل انتشار: هفتمین کنفرانس بین المللی اقتصاد و مدیریت
- کد COI اختصاصی: ICOEM01_405
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 764
نویسندگان
کارشناسی ارشد MBA، موسسه آموزش عالی مهرالبرز
چکیده
امروزه بسیاری از شرکت ها علاقه زیادی به اطلاعات مربوط به هزینه های واقعی محصولات و خدماتشان دارند. یکی از مهم ترینروشها به منظور اندازه گیری هزینه های واقعی روش هزینه یابی برمبنای فعالیت زمان گرا است. مطالعه حاضر از نوع مروری بود که بهصورت گذشته نگر انجام شده است. در این روش فعالیتهایی که منجر به پیدایش تولیدات و یا خدمت گشته اند، تعیین و مقدار حجمعملیات و بهای تمام شده فعالیتها با استفاده از عملیات ریاضی محاسبه خواهند شد. این روش شامل مراحل زیراست: شناسایی منابعمورد نیاز برای تولید/ارائه یک محصول/خدمت، تعیین ظرفیت کاربردی منابع، تعیین هزینه هر منبع، محاسبه نرخ هزینه هر منبع،شناسایی فعالیت ها، شناسایی منابع مورد نیاز برای انجام هر فعالیت، شناسایی زمانی که هر فعالیت برای اجرا از یک منبع استفاده میکند، محاسبه هزینه هر فعالیت که برابر است با حاصل ضرب زمان فعالیت در نرخ هزینه منبع (گام های شماره های 4 و 7) و محاسبهمجموع هزینه فعالیتهای لازم برای تولید/ارائه یک محصول/خدمت. با توجه به اهمیت موضوع و نیز تلاش های محدودی که در زمینهمحاسبه هزینه یابی برمبنای فعالیت زمان گرا در بخش خدمات در سطح کشور انجام پذیرفته، در این پژوهش با در نظر گرفتنمحدودیت های نظام هزینه یابی بر مبنای فعالیت، با هدف مروری بر بکارگیری هزینه یابی بر مبنای فعالیت زمان گرا در سازمان هایخدماتی انجام پذیرفته شده است. براساس یافته های پژوهش حاضر، سازمانهای خدماتی میتوانند با استفاده از روش هزینه یابیبرمبنای فعالیت زمان گرا به هزینه های واقعی و صحیح دست یابند تا افزون بر جلوگیری از زیانهای حاصل از هزینه یابی اشتباه بادست یافتن به ظرفیت بلااستفاده و استفاده از آن به کاهش هزینه ها و کارایی بیشتری دست یابند.کلیدواژه ها
هزینه یابی بر مبنای فعالیت زمان گرا، بهای تمام شده، محرک هزینه و مرکز فعالیتمقالات مرتبط جدید
- تاثیر رهبری تحول افرین بر عملکرد سازمانی با نقش میانجی فرهنگ سازمانی
- کاربرد اسپکتروفوتومتر و بینایی ماشین در بهبود کیفیت و کنترل فرآیند صنعت چاپ
- روش های یادگیری مبتنی بر پروژه و ارتقاء مهارت های کلیدی
- دستاوردهای سازمان های صنفی در صنعت ساخت کشور ایران
- بررسی تاثیر استفاده از تکنولوژی رسانه های اجتماعی در موفقیت پروژه و رابطه آن با ارتباطات پروژه و جهت گیری فناوری(مطالعه موردی شرکت ملی حفاری ایران)
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.