اثر همزمان مولفه های انتقالی و دورانی زلزله بر پاسخ ساختمان های فولادی نامنظم در پلان

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دومین همایش ملی مهندسی سازه ایران
  • کد COI اختصاصی: ISSEE02_174
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1347
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

لیلا کلانی ساروکلایی

استادیار، موسسه آموزش عالی طبری بابل، بابل، ایران

محمدعلی رستم زاده اطاقسرایی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی سازه، موسسه آموزش عالی طبری بابل، بابل، ایران

سید تقی رسولی امرئی

دانشجوی دکتری مهندسی زلزله، واحد جویبار، دانشگاه آزاد اسلامی، جویبار، ایران

چکیده

در اکثر موارد در طراحی لرزه ای سازه ها بر اساس آیین نامه های موجود، تنها اثر مولفه های انتقالی زلزله مدنظر قرار می گیرد و اثرات مربوط به مؤلفه های دورانی زلزله که شامل دو مؤلفه ی گهواره ای و یک مؤلفه ی پیچشی هستند، نادیده گرفته می شود. علت اصلی این امر، کوچک بودن دامنه ارتعاش مؤلفه های دورانی و عدم امکان ثبت آن توسط دستگاه های لرزه نگار استاندارد و نیز کوچک انگاشته شدن تأثیر آنها بر پاسخ سازه ها می باشد. در این تحقیق ابتدا مولفه پیچشی زلزله با استفاده همزمان از روابط تئوری الاستیسیته و تئوری انتشار امواج و با استفاده از مؤلفه های انتقالی مربوط به دو زلزله نزدیک و دور از گسل تولید می شود، سپس با مدل سازی یک ساختمان دوطبقه فولادی به صورت منظم و نامنظم در پلان، با در نظر گرفتن دیافراگم صلب، به بررسی اثر مولفه پیچشی زلزله بر پاسخ آنها پرداخته می شود. برای این منظور از کدنویسی در نرم افزار Matlab برای تولید مولفه پیچشی و مدل سازی در نرم افزار اجزای محدود Ansys به منظور تحلیل و بررسی پاسخ ساختمان استفاده می شود. نتایج به دست آمده نشان می دهد که اثر مولفه پیچشی برخی از نگاشته ای حوزه دور و نزدیک گسل بر پاسخ ساختمان های نامنظم و حتی منظم می تواند قابل ملاحظه باشد، بنابراین با توجه به اهمیت ساختمان، اثر مولفه های دورانی حرکت زمین به هنگام وقوع زلزله نیز باید در طراحی ها لحاظ گردد.

کلیدواژه ها

مؤلفه های پیچشی و گهواره ای زلزله، ، تئوری انتشار امواج، ساختمان فلزی نامنظم در پلان، دیافراگم صلب

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.