بررسی رفتار تیرهای بتنی تقویت شده با ورقهای FRP تحت مهار مکانیکی فشاری انتهایی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دومین همایش ملی مهندسی سازه ایران
  • کد COI اختصاصی: ISSEE02_044
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 564
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سید علی نبوی زاده

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی سازه، دانشگاه یزد، یزد، ایران

رضا مرشد

استادیار، دانشگاه یزد، یزد، ایران

چکیده

استفاده از الیاف FRP جهت تقویت سازه های بتنی به عنوان یک تکنولوژی جدید و پیشرفته در مقاومسازی این سازه ها کاربرد روز افزونی یافته است. مطالعات و پژوهش های صورت گرفته مؤید این واقعیت است که اگرچه اتصال صفحه FRP توسط لایه چسب دارای مزایای بسیاری است، اما اکثر تیرهای تقویت شده با FRP با جداشدگی ناگهانی همراه بوده است که موجب عدم امکان استفاده حداکثر از ظرفیت کششی ورقه FRP می شود.. در این پژوهش از تکنیک مهاری جدیدی به منظور تعویق در جداشدگی و یا حذف آن استفاده شده است. با استفاده از این سیستم مهار، از ایجاد ترک ها و تنش هایی که موجب جدا شدگی ورق FRP می شود، جلوگیری به عمل آمد و باعث کنترل لغزش جداشدگی در ورقه FRP میگردد. بدین منظور تعداد 5 تیر به ابعاد 150 × 300 × 1700 میلی متر مورد آزمایش قرار گرفت.. در این آزمایشات تیرهای تقویت شده در سه حالت بدون تقویت، با تقویت بدون مهار و با تقویت همراه با مهار انتهایی مورد مقایسه قرار گرفت. نتایج حاصل نشان داد که استفاده از این سیستم باعث حذف حالت جداشدگی ورق و بالا بردن ظرفیت باربری تیر ها شده است.

کلیدواژه ها

مهار مکانیکی، ورقه های کامپوزیتی FRP ، جداشدگی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.