موانع پیشرفت زنان دردستیابی به جایگاه مدیریت

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی دستاوردهای نوین پژوهشی در مدیریت،حسابداری و اقتصاد
  • کد COI اختصاصی: AMCONF01_229
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 598
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

کامران بیگلری

گروه مدیریت دانشگاه آزاد اسلامی واحدقزوین قزوین ایران

مهناز طاهونی

مدرس موسسه آموزش عالی اسوه درشهرتبریز

فهیمه بابایی

گروه مدیریت دانشگاه آزاد اسلامی واحدقزوین قزوین ایران

حمیده دوست طلب

گروه مدیریت دانشگاه آزاد اسلامی واحدقزوین قزوین ایران

چکیده

این پژوهشی به منظور شناسایی موانع پیشرفت زنان به جایگاه مدیریت انجام گرفته است. در مقایسه با پژوهشی در سایر حوزدهای مدیریت، موضوع حضور زنان در رده مدیریت به عنوان حوزدای پژوهشی، نسبتاً جدید است. همچنین احراز پستهای کلیدی برای زنان بسیار پیچیده است و متغیرهای زیادی را در بر می گیرد. با توجه به اینکه نیمی از نیروی انسانی جامعه را زنان تشکیل می دهند و دارای توان بالقوه در افزایش سطح بهرهوری جامعه هستند، حضور آنان در مشاغل مدیریتی جامعه ناچیز است. نابرابری های جنسیتی به ویژه در حوزه مدیریتی سبب شده است تا به گونهای شایسته از نیروی بالقوه زنان استفاده نشود. به همین منظور تحقیق حاضر به بررسی هفت مانع مهم در پیشرفت زنان به جایگاه مدیریت میپردازد که عبارتاند از: کلیشه جنسیت، تبعیض جنسیت، تضاد بین کار و خانواده، حمایت رهبر (مدیر)، حمایت خانواده، روابط در کار، وجود سقف شیشه ای. تحقیق حاضر در بین 105 نفر از زنان شاغل در سازمانهای مختلف استان آذربایجان شرقی انجام گرفته است و دادهها از طریق پرسشنامه جمع آوری گردیده و با استفاده از نرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است. تجزیه و تحلیل های حاصل از تحلیل عاملی تأثیر متغیرهای مورد نظر و الگوی ارائه شده برای موانع پیشرفت زنان به جایگاه مدیریت را تأیید می کند

کلیدواژه ها

کلیشه جنسیت ،تبعیض جنسیت ،تضادبین کاروخانواده ،حمایت رهبر(مدیر)،حمایت خانواده ،روابط درکار،وجود سقف شیشه ای

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.