بازآفرینی مدل تغییرات سازمانی کرت لوین بانگرش مدیریت جهادی

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی دستاوردهای نوین پژوهشی در مدیریت،حسابداری و اقتصاد
  • کد COI اختصاصی: AMCONF01_086
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1637
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

وحید چناری

عضوهیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی شوشتر

علیرضا شهبازی

دانشجوی دکتری مدیریت دولتی دانشگاه آزاد اسلامی شوشتر

پوریا راهی

دانشجوی دکتری مدیریت دولتی دانشگاه آزاد اسلامی شوشتر

چکیده

ایجاد تغییر در سازمانها یکی از مباحث اصلی و پر چالش مباحث علوم اجتماعی، رفتار سازمانی، ساختار سازمانی و دیگر علوم مرتبط می باشد. لذا اندیشمندان مختلف، بمنظور پی بردن به زوایای این موضوع مهم، نظریات و مدلهای گوناگونی برای انجام تغییرات سازمانی ارائه نموده اند. یکی از زیربنایی ترین مدل های ارایه شده که چارچوب بسیاری از مدل های تغییر پیچیده تری است که امروزه مورد استفاده قرار می گیرند مدل تغییرات سازمانی کرت لوین می باشد. این مدل پیشنهاد می کند که هر تغییری نیازمند پشت سر گذاشتن سه مرحله اصلی خروج از حالت انجماد، ایجاد تغییرات لازم و در نهایت انجماد مجدد می باشد. در این مقاله ضمن اشاره به برخی انتقادات وارده به این مدل توسط دیگر اندیشمندان و با بر شمردن ویژگیهای اساسی مدیریت جهادی و مقایسه این سبک مدیریتی با دیگر الگوهای مدیریتی، نشان می دهیم که مدیریت جهادی با داشتن شاخصه های ذاتی پویایی و خلاقیت رفتاری - سازمانی در وجود خود، برخلاف سایر الگوهای مدیریتی که مدیران بنا به منافع شخصی یا سازمانی به موضوع تغییر نگاه میکنند و لذا در این الگوها می بایست فرآیند خروج از انجماد برای ایجاد تغییر انجام گیرد، هیچگاه به مرحله انجماد مورد نظر و اشاره مدل لوین نخواهد رسید بلکه با وجود شاخصه های ویژه ای که در مدیریت جهادی می باشد و در دیگر سبکهای مدیریتی وجود ندارد تغییر و انعطاف پذیری جزء لاینفک این مدیریت می باشد

کلیدواژه ها

تغییر ،کرت لوین ،مدیریت جهادی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.